Jump to content

A Peugeot és a Michelin kifejezetten kedvelt a franciáknál

2016. 09. 26. 16:00

A Michelin abroncsgyártó és a Peugeot autógyár vezeti a legkedveltebb márkák listáját Franciaországban. Hogy miért pont Ők? A felmérést vezető Claude Poster szerint a franciák az ország újraiparosítását szorgalmazzák.

A legnépszerűbb harminc francia márka 15 éve rendszeresen elkészített listáját az év eleje óta vezeti a Michelin, amely a Made in France jelzés egyik legjelentősebb zászlóvivője. A Peugeot autógyár pedig a második helyre ugrott az ötödikről, ahol egy másik nagy francia autógyár, a Citroen vette át a helyét.

"A franciák ugyanakkor jó véleménnyel vannak a hazai cégekről, nem szabad a felmérés eredményét eltorzítani és azt állítani, hogy kevésbé szeretik a francia termékeket" - mondta a felmérésvezető.

A reprezentatív felmérés szeptember 8-án és 9-én 1003 nagykorú francia állampolgár megkérdezésével készült. A felmérésben résztvevőknek arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy az elmúlt hónapokban az egyes márkákról hallottak alapján nagyon jó, inkább jó, inkább rossz vagy pedig nagyon rossz imázsa van-e az adott cégnek.

(Forrás: Autokalauz.hu, MTI | Fotó: Pixabay.com)