Jump to content

Most éri meg igazán VW e-up elektromos autót vásárolni

2016. 09. 28. 10:00

A Volkswagen kifejezetten azon cégek közé tartozik, amely fontosnak tartja az elektromos autók elterjedését és ezen törekvésük felé most egy újabb lépést tettek meg. Mint ismert, az elektromos autók tulajdonosai rengeteg kedvezményt kapnak, viszont egy ideje már a vásárláson is sokat nyerhetünk.

A Volkswagen nagy jelentőséget tulajdonít az elektromos autók forgalmát ösztönző kormányzati lépéseknek, és azonnal reagált az ezen keresztül elérhető kedvezmények vásárlók felé történő átadása érdekében.

A wolfsburgi márka október 27-től, az állami támogatás igénybevételével 5.990.000 forintért kínálja a Volkswagen e-up! városi kisautót, mely így a kedvezmények levonása után kiemelkedően kedvező, és már várhatóan szélesebb vásárlói réteg számára is elérhető, 6 millió forint alatti áron rendelhető a márkakereskedői hálózatban.

A Volkswagen e-up! elektromos motorja 60 kW, azaz 82 lóerő leadására képes, mellyel 130 km/h sebesség érhető el. A motort az autó padlólemezébe épített, 18,7 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor táplálja, mellyel az e-up! hatótávolsága egy töltéssel akár 160 kilométer is lehet.

Az elektromos autók forgalmát ösztönző kedvezményekkel kialakított 6 millió forint alatti ár várhatóan jelentősen növelheti az érdeklődést az elektromos Volkswagenek iránt.

(Forrás: Autokalauz.hu, Porsche Hungaria | Fotó: Porsche Hungaria)