Jump to content

Több újdonsággal is készült a Suzuki a Párizsi Autószalonra

2016. 09. 29. 21:00

Két nagy horderejű bejelentést is tett ma a Suzuki Motor Corporation a 2016-os Párizsi Autószalonon. Az egyik a stílusos külső megjelenésű, rendkívül rugalmas felhasználású új IGNIS kompakt crossover európai bevezetése. A másik bejelentés a Suzuki új irányvonala az ALLGRIP összkerékhajtási technológiával kapcsolatban.

A Suzuki sajtótájékoztatóján emellett bejelentették az SX4 S-CROSS modellfrissítését. A ráncfelvarráson átesett, s ennek köszönhetően az eddiginél is szigorúbb, egyben kifinomultabb városi terepjárós karaktert mutató modellt júniusban kezdte gyártani a Magyar Suzuki Zrt.

Az összkerékhajtási technológiák fejlesztésében az évek során elért nagy sikerű fejlesztéseit a Suzuki most az ALLGRIP összefoglaló név alatt egyesíti, hogy az előnyöket a vásárlók még szélesebb körével ismertethesse meg. Az ALLGRIP rendszerek három alkategóriája a következő:

ALLGRIP AUTO

folyadékos tengelykapcsolós rendszer, amely a mindennapi vezetés közben nyugodt, kiegyensúlyozott autózást biztosít a vezető számára, különösen csúszós vagy havas útfelületeken.

ALLGRIP SELECT

a Suzuki elektronikus vezérlésű összkerékhajtási rendszere, amely egyszerre nyújtja az „élvezetes vezetés”, a ”lelki nyugalom” és az ”üzemanyag-hatékonyság” előnyeit azáltal, hogy a vezető négy üzemmód (autó, sport, hó és elakadás) közül választhatja ki mindig az adott útviszonyok közt legmegfelelőbbet.

ALLGRIP PRO

ennek a terepezéshez ideális technológiának köszönhetően a vezető szabadon kiélheti kalandvágyát, kiléphet a hagyományos autózás határai közül, és nekivághat felfedezni az ismeretlent. Mindebben megbízható társ a kapcsolható összkerékhajtás és a felező.

Érkezik az új IGNIS

A Suzuki könnyű, nagy merevségű új generációs platformjára újonnan tervezett felfüggesztési rendszer került, amely kitűnő vezethetőséget biztosít, míg az 1.2 DUALJET motor erőteljes teljesítményt nyújt, kiváló üzemanyag-hatékonyság mellett.

Az Ignis mindemellett sokat köszönhet az SHVS-nek (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki – Suzuki Intelligens Hibrid Jármű). Ez a könnyű, kompakt, enyhe hibrid hajtású rendszer ISG-t (Integrated Starter Generator – Integrált Indítógenerátor) használ villanymotorral és lítiumion-akkumulátorral felszerelve. Optimális rendszert jelent egy kompakt autóban, amely az új generációs platformot DUALJET motorral ötvözi a még jobb üzemanyag-hatékonyság eléréséért. Az új IGNIS árusítása 2017 januárjában indul majd Európában.

Az SX4 S-CROSS kisebb ráncfelvarráson esett át

A 2013-as SX4 S-CROSS a 2006-ban piacra dobott Suzuki SX4 utódjaként látta meg a napvilágot. Egészen új magasságokba emelte a tervezést, a hasznosítást, a vezetési teljesítményt és az üzemanyag-hatékonyságot. A ráncfelvarrott SX4 S-CROSS orra jelentősen megváltozott, a nagyobb kerekek és gumik pedig keményebb, megkomolyodott külsőt kölcsönöznek ennek a városi terepjárónak.

A ráncfelvarrott SX4 S-CROSS kétféle Suzuki BOOSTERJET közvetlen befecskendezésű turbómotorral (1,0 liter és 1,4 liter) is kapható, amelyek egyensúlyt teremtenek zöld és dinamikus teljesítmény közt. A ráncfelvarrott SX4 S-SCROSS árusítása az európai piacokon idén nyáron kezdődött.

(Forrás: Autokalauz.hu, Suzuki | Fotók: Suzuki)