Jump to content

Afrikát hódítja a Peugeot Pick Up

2017. 06. 23. 11:44

Valószínűleg sokaknak okozunk meglepetést a hírrel, de a Peugeot igenis készít pickupot, még ha a modellt nem is forgalmazza Európában. A nem éppen bonyolult módon Pick Up névre hallgató újdonság az afrikai kontinensen kínál költséghatékony többcélú alternatívát.

A francia pickup egyébként 5,08 méteres hosszával úgy 20-30 centivel alákínál a nálunk megszokott platós modellek méretének, viszont Afrikában kelendő ez a kisebb méretű, költséghatékony megoldás – a szegmens a gyár számítása szerint évi kb. 56 ezer modellt tesz ki.

Az új Peugeot Pick Up a fonalat ott veszi fel, ahol azt 2005-ben Nigériában az 504 Pick-up letette, igaz, teljes értékű platósként áll rajthoz, megfelelni igyekezve a legsokoldalúbb használatnak. A modern korok szelét egyébként kizárólag a mai Peugeot modellekről ismerős hűtőrács jelképezi, egyébként úgy néz ki a típus, mintha 15 éves volna. A gyártó nem is cifrázza a modellt: a lényeg a robosztus kialakítás és a tartósság.

Ennek érdekében a modell 2,5 literes dízelmotorját sem veszítették túl, amely így 115 lóerő és 280 Nm leadására képes – hozzá pedig csupán ötfokozatú kézi váltó csatlakozik. A kapcsolható összkerékhajtás viszont hátra kapott zárható differenciálművet, az előrehaladást pedig a terepfelező és a legalább 21 centis szabad magasság is fokozza.

A modell Európában biztosan nem lesz elérhető, viszont költséghatékony kialakítása miatt néhány afrikai országban biztosan eladnak majd jó párat belőle. Addig is érdekes kuriózum, amely jól mutatja, hogy globalizált világunkban is van helye az egyediségnek.

(Forrás: autopult.hu / kép: autopult)