Jump to content

Sportmotort kapott a Renault Espace

2017. 07. 02. 13:38

Időszakos frissítésen esett át a Renault nagy hétülésese, az Espace. Új színek és belső kiegészítők mellett a legfontosabb változást a motorpalettán találjuk.

Ideje volt kicsit felrázni a 2015 óta piacon lévő formabontó Renault Espace-t. A franciák egyterűje crossoveres dizájnjával igencsak megosztó, de kétségtelenül mutatós. A frissítéssel új Titánium szürke árnyalatú fényezést kapott, valamint két új alufelnit 18 és 19 colos méretben. Az utastér árnyalatait új LED hangulatfénnyel változtathatjuk, valamint a bőrhuzatok sorába is érkezett egy új szürke árnyalat. A multimédiás rendszer a már Android Auto és Apple CarPlay képernyőtükrözési funkcióval rendelkező R-Link 2 rendszert futtatja, valamint a futóművet is némileg áthangolták a kényelmesebb és biztonságosabb futás érdekében.

És hogy mi az új motor? Az Espace palettája egy igazi sportmotorral bővül, a Renault Sport által hangolt 1,8-as turbós benzinessel, ami az új Alpine A110 sportkocsiban debütált. Abban 252 lóerőre képes, az Espace ennél gyengébb verziót kap, de a 225 paci sem hangzik rosszul. Az Energy TCe 225 EDC duplakuplungos automata váltóval érkezik, 300 Nm nyomatékával és villámgyors kapcsolásával 7,6 másodperces 0-100-as gyorsuláshoz segíti hozzá az Espace-t. Emellett marad a kínálatban a 130 és 160 lóerős dízelmotor is, szintén EDC váltóval.

(Forrás: autonavigator.hu, kép: origo, totalcar)