Jump to content

50 méter hosszú alagút lesz Sopronnál

2017. 07. 06. 13:54

Egyre közelebbi a várost elkerülő gyorsút építésének rajtja, amelynek leglátványosabb része a Bécsi domb nevű terület alatt átvezető alagút lesz.

Mérnököt és műszaki ellenőrt keres közbeszerzési eljárásban a nemzeti infrastruktúra-fejlesztő a Csornától Sopronon át a magyar-osztrák határig tartó gyorsforgalmi út építéséhez.
Az M85-ös nevű út ezen szakaszának előkészítése nem sokkal az után indulna, hogy elkészült a Győrt Szombathellyel összekötő M86-os. Az összesen 67,4 kilométeres útszakaszok tervezési feladatait már elnyerte az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Főmterv Zrt. és az Unitef'83 Zrt. közös ajánlattevőként.

A négysávos út Csorna és Sopron között: Farád, Rábatamási, Jobaháza, Bogyoszló, Szárföld, Babót, Kapuvár, Vitnyéd, Fertőendréd, Fertőszentmiklós, Röjtökmuzsaj, Ebergőc, Nagylózs, Pinnye, Pereszteg, Nagycenk, Kópháza és Sopron településeket köti majd össze.

A projekthez szervesen kapcsolódik a Sopron közigazgatási területén épülő 3,6 kilométer hosszú észak–nyugati elkerülő út. Az építkezés legfontosabb eleme az lesz, hogy a soproni Bécsi-domb alá alagutat fúrnak, így vezetve át a sztrádát a várostól északra fekvő, beépített részen.

 

(Forrás: hvg.hu / kép: hvg)