Jump to content

A Mustang a legjobb szabadidő-autó?

2017. 07. 18. 13:11

A legjobb szabadidő-autó lehet a Mustangból, amennyiben a lebuktatott extra elkészül. Hatalmas csomagtartó, temérdek lóerő, stílus, és még a bicikli is elfér. Nyaralni csak ezzel!

Szabadidő-autó az, amivel alapvetően járhatunk a hétköznapokban, de ha úgy adódik, túrázásra is tökéletes. Ezek általában a ma divatos SUV-k, nem ritkán összkerékhajtással, hogy akár terepjárásra is alkalmasak legyenek. Az viszont már bőven látszik, hogy a vásárlók nagy része egyáltalán nem használja terepen, így fölösleges az összkerékhajtás. A francia SUV-knál például épp ezért nem is érhető el. Persze ott a nagy csomagtartó és a praktikus variálhatóság, de ha csak ketten használják, akkor csak kihasználatlan a nagy karosszéria. Nyilván egy kerékpártartó nem fogja megváltoztatni a világ ízlését, de így már elgondolkodtató, hogy egy kupé is lehet legalább annyira praktikus két főnek, mint bármilyen SUV.

A Ford tervei a szabadalmi bizottságtól kerültek napvilágra, miszerint a Mustanghoz terveznek egy beépített kerékpártartót. Valahogy úgy, ahogy az Opel is csinálja, a hátsó lökhárítóból lehetne kihúzni. Eszerint van elég hely a hátsó tengely mögött egy összecsukható szerkezetnek, ami ha nem kell, egyszerűen visszatolható a helyére. Emellett ott a hatalmas csomagtartó, így két fő bőségesen elfér akár egy, vagy két hétre is a Mustangban. Egyelőre nem tudni, mi valósul meg belőle, de a Mustang kínálata és lehetőségei egyre szélesebbek, így nem kizárt, hogy rendelhető lesz.

(Forrás: autonavigator.hu)