Jump to content

308 feletti lóerővel érkezik az erősebbik 308 GTi

2017. 07. 20. 14:13

Megszellőztettek néhány infót a franciák, miszerint Golf R-t is verő 308-as érkezik. A GTi vadított verziója elég erős lesz ahhoz, hogy megviccelje a németeket.

Készülnek valamire a franciák, Patrice Delannoy, a Peugeot Sport részlegétől az ausztrál Motoring magazinnak tett interjúja szerint hamarosan bemutatnak egy elég erős 308 GTi-t. Elég erős, már ahhoz, hogy a Volkswagen Golf R ellenfele lehessen, hiszen a jelenlegi 308 GTi egyelőre "csak" 270 lóerős. Delannoy azt mondta, a vadított GTi több mint 308 lóerős lesz, ami jelentős teljesítményugrás, a motor viszont marad az 1,6-os négyhengeres turbó. Azt állítja, rengeteg tartalék van még benne.

Azt is elárulta, hogy komolyabb változtatások nem lesznek a technikában, már ami a futóművet illeti, mivel a 270 lovas GTi technikája eddig képes volt kordában tartani a plusz teljesítményt. Váltó viszont csak egy lesz, az Aisin féle nyolcfokozatú automata, ami remek párosítás a részlegesen önzáró differenciálművel. Delannoy egyelőre nem árulta el, mikor érkezik a vadított 308 GTi, de számíthatunk rá a közeljövőben.

(Forrás: autonavigator.hu / kép: netcarshow)