Jump to content

Tisztán elektromosan, akár 300 lóerővel jöhet az új VW Scirocco

2017. 08. 23. 18:18

A 2008-ban bemutatkozott Volkswagen Scirocco sok helyen még mindig elérhető a németek kínálatában – hazánkban már nem. A kompakt kupé felett ugyan már eléggé eljárt az idő, formáit tekintve még mindig izgalmasnak mondható, így nem csoda, hogy sokan várják az utódját. A gyáriak pedig úgy látszik, hogy nem szeretnének csalódást okozni, sőt, az immár elavult típust egy modern, teljesen elektromos négykerekű válthatja.

A rajongóknak nem kell megijedniük: a villanyosítás nem jelenti azt, hogy ne őrizné meg sportos gyökereit az autó, és minden bizonnyal a dinamikus megjelenést is megőrzi. Az esetleges újdonsággal kapcsolatban a gyáriak kutatásokért és fejlesztésekért felelős vezetője, Dr. Frank Welsch is megszólalt: „az én meglátásom szerint ezt a nevet csak egy sportos kétajtós kupéhoz lehet felhasználni. Egyelőre nem egyértelmű, hogy ez pontosan milyen autó is lesz, és azon is gondolkodunk, hogy egy izgalmas koncepciót alkossunk meg az elektromos padlólemezünkre; ez egy kiváló és élvezetes autó lenne.”

Ezek alapján az új Scirocco a gyáriak elektromos, MEB platformjára épülhetne. amit kifejezetten a villanyos modelljeikhez fejlesztettek ki – ez adja majd az alapját az I.D. koncepció alapján elkészülő sorozatgyártású modellnek is. A jól értesült források már azt is tudni vélik, hogy többféle verzióban is elérhető lehet majd az új sportos kupé: a gyengébbik egy, az első tengelyt hajtó, 170 lóerős elektromotorral állhat majd a csatasorba. A csúcsot egy 300 lóerős összteljesítményű, két villanymotorral szerelt verzió testesítheti meg, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó tengelyt hajtaná, így létrehozva egy összkerékhajtású rendszert.

Dr. Welsch azt is kihangsúlyozta, hogy a hatalmas SUV őrület ellenére a Volkswagen nem kívánja feladni sportos ambícióit sem, így nem feledkeznek meg a Sciroccóról: „nem veszel Sciroccót, ha családod van. Amennyiben valakinek azt mondod, ’ez egy Scirocco’, akkor az tudja, hogy mit várhat az autótól” – mondta a vezető, és reméljük, hogy ezt a következő generáció esetében is figyelembe veszik majd. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mikor, és milyen formában érkezik majd a háromajtós kupé új generációja.

(Forrás: autopult.hu)