Jump to content

Lebukott a Suzuki Jimny

2017. 08. 24. 20:00

Suzuki Jimny harmadik generációs verziója ugyan még „csak” 19 éve húzza az igát a japánok kínálatában, lassan így is kiérdemli a legenda jelzőt. A gyáriak azonban úgy látták, hogy az 1998 óta piacon lévő, és azóta számtalan frissítést – utoljára 2012-ben– megélt modellt ideje alaposabb átalakításnak alávetni. A legújabb Jimnyről pedig már néhány fotó is kiszivárgott, ráadásul akár még idén, az október végén megnyitó Tokiói Autószalonon bemutatkozhat az autó.

Az újdonságról csupán néhány nem túl jó minőségű fotó látott napvilágot, és ezek is inkább digitális rajzok. A legfrissebb Jimny megőrzi a valódi terepes jellemét és képességeit, sőt, az elődökhöz visszanyúlva még szögletesebb formákkal igyekszik majd elcsábítani a típus rajongóit – akik bizony igen sokan vannak. Az újdonság a sarkos megoldások mellett kerek lámpákkal és az elődhöz hasonló, függőleges osztású hűtőrácsokkal érkezik majd. Az összképet tekintve elég retrósra sikerült az autó, de mégis érezni rajta, hogy direkt akarták így a tervezők – itt-ott pedig a Jeep egyes modelljeit is eszünkbe juttathatja.

Az utastérben azért látszik, hogy ezúttal sem egy teljesen új modellről van szó, de így is sikerült jóval modernebbé varázsolni az autót, köszönhetően a friss klímakonzolnak, az új kormánynak, a jópofa műszerfalnak és a többi Suzuki modellben is megtalálható multimédiás rendszernek. Az autó alapjait továbbra is egy létraalváz adja, és természetesen az immár AllGrip Pro névre keresztelt összkerékhajtás is elérhető lesz.

(Forrás: autopult.hu)