Jump to content

Beindul a Lamborghini: 1000 lóerős Aventador utód és terepes Huracán jöhet

2017. 08. 26. 11:15

A Lamborghininek mostanság nem lehet oka a panaszra, ugyanis jól megy a bolt, köszönhetően a sikeres új modelleknek, mint az Aventador vagy épp a Huracán, mi több, a felfelé ívelő tendencia a következő évre vonatkozóan is körvonalazódik már. Utóbbiban leginkább az olaszok különleges, emelt modelljének, az Urus crossovernek lesz szerepe.

Az Urus debütálásával kapcsolatban tényleg magasak az elvárások, olyannyira, hogy bizonyos becslések szerint az újdonság akár meg is duplázhatja a márka éves eladásait. Mindez azonban nem vonja el a figyelmet a paletta maradék részéről sem, főleg annak tükrében, hogy új modellek érkezését helyezték kilátásba az olaszok. A hírek szerint a Lamborghini nem kevesebb mint hét új Huracán verziót tervez bemutatni, köztük a még élménydúsabbnak ígérkező Barchetta és Speedster variánsokkal vagy épp a köridők kergetésére alkalmas Superleggera és SV kiadásokkal. Bizonyos pletykák szerint Targa és GT3 Stradale változat is készül majd.

Ha mindez nem lenne elég, a Lamborghini tartogat még egy igazán nagy durranást: nem kizárt, hogy jön a Huracán Safari, ami nem más, mint a sportmodell terepre is alkalmas verziója méretesebb kerékjárati ívekkel, strapabíró betétekkel, összkerékhajtással és állítható magasságú futóművel. Ezt a szépséges és hosszú sort folytatja majd az Aventador utódja, amely a hírek szerint 2020-ban érkezik majd a kínálatba, nem kevesebb, mint 800 lóerőt kipréselve a hétliteres, szívó V12-es erőforrásából.

Lesz egy extrémebb változat is a kínálat tetején, amelyben két villanymotor egészíti majd ki a tizenkét hengeres erőmű teljesítményét egészen 1000 lóerőre. A forgatónyomaték is brutális lesz, nagyjából 1200 Nm-es csúcsot várhatunk a csomagtól. A teljesítményorientált csúcsverzió mellé a Lamborghini egy józanabb, V8-as, konnektorról is tölthető hibridet tervez 700 lóerő körüli teljesítménnyel.

(Forrás: autopult.hu)