Jump to content

Felfüggesztették az új dízel Merci árusítását - javítanak a motorján

2017. 08. 31. 10:43

A Mercedes idén májusban kezdte meg a szedán és kombi kivitelben is kapható E350d kereskedelmi forgalmazását, vagyis egy egészen friss modellről van szó. Ennek ellenére máris felfüggesztették a típus németországi forgalmazását.

Nem arról van szó, hogy valamilyen szabályozótestület erre esetleg kötelezte volna a csillagos gyártót, hanem egy önkéntes forgalmazás-felfüggesztésről van szó. Az ok nem más, minthogy a Mercedes tovább kívánja optimalizálni az E350d V6-os turbódízelmotorját, és hogy ily módon csökkentsék az erőforrás nitrogénoxid kibocsátását.

A gyártó meg kívánja változtatni az OM642 LS típusszámú öngyulladós motor befecskendezési eljárását, ezenkívül pedig egy a korábbinál nagyobb méretű SCR-katalizátort szerelnek az autóba. Utóbbinak köszönhetően az AdBlue folyadék nagyobb felületen tudja kifejteni a hatását, ettől függetlenül az AdBlue tartály mérete változatlanul 24,5 liter marad. Megjegyzendő, hogy a GLE 350d és a GLS 350d AdBlue tartálya 38,5 literes.

Egyelőre nem tudni, hogy a 258 lóerős teljesítményű, illetve 620 Nm nyomatékú, 5,1 literes gyári fogyasztású E350d pontosan mikortól lesz újból kapható, mindenesetre több mint valószínű, hogy csak egy néhány hetes kényszerpihenőről van szó.

(Forrás: hvg.hu)