Jump to content

Tetejét veszti a csúcs-Lamborghini

2017. 09. 06. 22:27

Egyetlen tizedmásodperccel lomhább gyorsulás: mindössze ennyi kompromisszumot kell elviselnie annak, aki 2018 elejére ígért szállítással megrendeli az Aventador S leemelhető tetős kivitelét.

A mechanika ugyanaz, mint az Aventador S-nél: összkerék-kormányzás, 6,5 literes, V12-es középmotor, adaptív felfüggesztés, a nyomaték javát gázelvételkor is hátul tartó összkerék-hajtás, aktív hátsó légterelő, egyedileg konfigurálható üzemmód.

Ez egészítették ki a szénszál-erősítésű műanyagból készült, domborított (fejtér!) tetőlemezek mindössze hat kilót nyomnak, gyorsan leszerelhetők és az elülső csomagterecskében tárolhatók. A hátsó szélvédő motorosan lehúzható, ha a szénszálas vagy opciósan átlátszó burkolat alatt dolgozó motor hangjában szeretnénk gyönyörködni, vagy felhúzható, ha nyitott tetővel is légörvény-mentesen szeretnénk utazni. Az utastérben kék-fehér színvilág uralkodik, a tetőkárpit Alcantara vagy vékony karbon réteg.

Az Aventador S Roadster a kupé 2,9 másodperce helyett 3,0 szekundum alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége ugyanúgy 330 km/óra, mint a kupéé.

Az autó ára nagyságrendileg 330 000 euró, plusz adók.

 

(Forrás: vezess.hu)