Jump to content

S-Design csomaggal lett látványosabb a Fiat Tipo

2017. 09. 18. 16:35

A Fiat Tipo a konkurencia nagy részénél valamivel szerényebb képességekkel, ám ehhez igazodó kiváló árazással csalogatja a vásárlókat ötajtós és kombi formában – a négyajtós valamivel lejjebb van pozícionálva, mint két másik testvére. Az olaszok ezúttal egy új felszereltségi szinttel kívánják vonzóbbá tenni modelljüket azok számára is, akik többet szeretnének kapni – íme, a Tipo S-Design.

Az S-Design tulajdonképpen egy új felszereltségi csomag, amely kívül és belül egyaránt kívánatosabbá teszi a Tipót. A külcsínt tekintve egyedi, 18 colos keréktárcsákat, egy új, látványos szürke színt, fényes fekete kiegészítőket és a modell történetében először xenon fényszórók jelentik az újdonságot – ráadásul utóbbiak sötétítve is lettek, ami még mutatósabbá teszi az autót. A Fiat azért ravasz volt, mert az S-Design felszereltségi szinten belül is van egy S-Design csomag 300 ezer forintért, és csak ez tartalmazza az előbb felsorolt extrákat – egyébként csak 17 colos felni és halogén izzók járnak.

Az utastérben félbőr ülések, kontrasztvarrás és jó felszereltség vár minket. Alapáron jár például a modern Uconect rendszer, amely az Android Auto és Apple CarPlay szolgáltatásokkal is megbirkózik, de a digitális klímáért sem kell felárat fizetni. A S-Design csomag kifejezetten látványosabbá, és ezzel együtt jobbá is varázsolja a Tipót.

Az S-Design csomag csak az izmosabb hajtásláncokkal lesz elérhető, így az 1,4 literes 120 lóerős turbós benzinessel, és annak LPG-s változatával, az 1,6 literes 110 lovas, automatás benzinessel, illetve a 120 tagú ménest mozgósító 1,6 literes dízellel lesz elérhető – utóbbit a hatos manuális váltó helyett kérhetjük duplakuplungos automatával is.

Az 1,4-es 120 lóerős változat magyar ára 5,855 millió, míg az 1,6 literes dízelt 6,455 millióért vihetjük haza – az S-Design szinten belül lévő S-Design csomaggal együtt. A fent felsorolt opciók mellé azért jó pár extrát megrendelhetünk még, mint például a navigációt, a tolatókamerát vagy éppen a tolatóradart – ez a három egyébként együtt egészen jó áron, 175 ezer forintért lehet a miénk.

 

(Forrás: autopult.hu)