Jump to content

Cuki törpe-terepjáró a Suzukitól

2017. 09. 26. 10:12

Új szabadidőjármű-koncepciót visz a Tokiói Autószalonra a Suzuki. Az XBee széria túl kisi Európának, de öröm ránézni.

Az évekkel ezelőtt általunk is körbeszaglászott Hustler mikroegyterű alapjaira épül az XBee modellcsalád, amely nem is egy, hanem rögtön három koncepciójárművet takar.

Közös jellemzőjük a 3670 mm-es hossz (ami egy bő arasszal nagyobb a Hustlerénél), a 167 centiméteres szélesség és a 1705 mm-es magasság; a tengelytáv minimális 2435 mm.

A szimplán Suzuki Xbee-ként ismert alapkivitel (lent) egyszínű karosszériával, fekete tetővel és külső tükrökkel, valamint szürke lökhárítóbetétekkel áldoz a célszerűség oltárán, a beltér fekete, a műszerfal fehér. Parányi motorja a nálunk is ismert 1,0 literes K10C blokk mild hybrid kivitelű (start-stop + fékenergia-visszanyerés) változata.

A Suzuki Xbee Outdoor Adventure tanulmány már látványosabb: külsejét, műszerfalát és ajtókárpitját fapanelek borítják; az egyedi felszereltség túraorientált tételeket tartalmaz.

A család harmadik tagja a Suzuki Xbee Street Adventure (nyitóképünkön), amely értelemszerűen nagyvárosi, divatos darab, a fabetéteket kiváltó sárga panelekkel, fehér tetővel és külső tükörházakkal. Az ülések és a padlószőnyegek szürke-sárga színvilágúak, a műszerfalat, az ajtókat és az üléseket XBee típusjelzés díszíti.

(Forrás: vezess.hu)