Jump to content

Jön a McLaren F1 utódja – hivatalos képeken a prototípus

2017. 09. 29. 16:56

A McLaren már korábban bejelentette, hogy érkezik a legendás F1 szellemi utódja. Most azonban már képes bizonyítékkal is szolgáltak az angolok, hogy már fejlesztik a valaha volt leggyorsabb modelljüket, amely az előbb említett elődhöz hasonlóan, középre helyezett vezetőüléssel mutatkozik majd be – ezt pedig már a prototípus is bizonyítja.

A McLaren megosztott néhány fotót egy különleges négykerekűről, ami jól láthatóan a 720S karosszériáját használja, azonban a lemezek alatt már az egyelőre csak BP23 kódnév alatt futó újdonság technikája lapul – beleértve a középre helyezett kormányt. Az álcázott prototípusból egyelőre nem sok derül ki a jövőre nézve, de már annak is kifejezetten örülhetünk, hogy valóban készül a McLaren az F1 utódjával.

A szemfüleseknek azért feltűnhet pár érdekesség a képek alapján. Ilyenek például a hatalmas tükörházak, amik nem csak egy hagyományos visszapillantót, hanem egy kamerás rendszert is tartalmaznak, aminek képe jól látható az utastérről készült felvételen is. Ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy az angolok szériagyártásban is szeretnék megvalósítani a jelenleg még inkább csak tanulmányautókon látott megoldást, és bár egyelőre a jogszabályok még nem engedik – csak Japánban – hasonló rendszer használatát, a McLaren lobbijának hatására ez könnyen megváltozhat, de az is lehet, hogy egyedi engedélyt kap majd az autó, akárcsak a Volkswagen XL1.

A gyáriak elmondása szerint ez lesz a valaha volt leggyorsabb McLaren, ám ezúttal valószínűleg nem a versenypályás köridők lesznek az elsődlegesek – noha nyilván ezen a téren sem lesz lassú az autó. Egyelőre pontosan nem árulták el, hogy mit is jelent ez, de jó eséllyel a gyorsulás vagy a végsebesség lehet az, amiben rekordot szeretnének állítani, ez pedig a nyilvánvalóan bivalyerős – jó eséllyel 1000 lóerő feletti – hibrid hajtáslánccal nem is elérhetetlen feladat.

 

(Forrás: autopult.hu)