Jump to content

Elektromos sportkupé tanulmánnyal készül a Honda Tokióra

2017. 09. 30. 15:59

A Honda a Frankfurti Autószalonon mutatta be a jópofa Urban EV koncepcioóautóját, ami elmondásuk szerint hamarosan sorozatgyártásban is debütál majd. A retró megoldásokkal érkező kisautó azonban úgy tűnik, nem marad egyedül, ugyanis a Tokiói Autószalonon a japánok bemutatják a Sport EV tanulmányt, amely az első ízelítő rajz alapján úgy tűnik, hogy a korábbi kisautó stílusát örökli meg, legalábbis részben.

Jobban belegondolva a két négykerekű neve is elég egybehangzó, hiszen mindkét koncepció esetében a kategória megjelölése mellé az EV jelzést kapjuk, amiből rögtön egyértelmű az is, hogy a sportosabb újdonság is teljesen elektromos hajtáslánccal mutatkozik majd be. A Honda elmondása szerint a Sport EV barátságos arcot kap, és az autó hátuljáról megosztott skicc alapján – amin jól látszik, hogy a hátsó lámpatestek formái gyakorlatilag megegyeznek majd az Urban EV megoldásaival – arra következtethetünk, hogy elöl szintén lesznek közös pontok. Így például jó eséllyel kerek fényszórókat köszönthetünk majd, de az sem kizárt, hogy a jópofa megjelenítők is visszaköszönnek majd a sportos újdonságon.

Az ismerős hátsó lámpa mellett klasszikus kupéformának örülhetünk, amely szépen ívelő tetővel és hosszan elnyújtott motorháztetővel jár együtt – ezek pedig szintén beleillenek a „retró” stílusba. Ezt, és persze a teljesen elektromos hajtásláncot leszámítva semmi biztosat nem tudhatunk a Sport EV-ről, azonban az október végén nyitó Tokiói Autószalonon minden kiderül majd az autóról – és csak remélni tudjuk, hogy az Urban EV mellett ezt a modellt is sorozatgyártásba küldik majd a japánok.

(Forrás: autopult.hu)