Jump to content

Tank a közútra – megérkezett a Rezvani Tank

2017. 10. 04. 14:13

Rendszeres olvasóink számára bizonyára nem ismeretlen a Rezvani név: a vállalat az Ariel Atom alapjait felhasználva készítette el korábban a Beast, azaz bestia névre hallgató pillekönnyű sportautót, ezúttal pedig egy teljesen új modellel jelentkeztek. Az ízelítő rajzokon korábban már megmutatott SUV végül hasonlóan „visszafogott” névvel érkezett meg, mint testvére – Tank névre keresztelték.

A sokatmondó névvel megáldott négykerekű egy vérbeli terepes lett, mely igencsak érdekes, de kétségtelenül modern formákkal mutatkozott be. A matt fekete fényezés már önmagában is meghatározza a hangulatot, de a masszív-agresszív vonások még egyértelműbbé teszik a helyzetet: a Tank valóban olyan, mint egy tank. Már az autó orra is tele van érdekes, extravagáns részletekkel, de mégis a hátsója az, ami igazán meglepő tud lenni, köszönhetően az érdekes hátsó ablaknak és a mellette lévő fényszóróknak.

Részleteket felesleges kiemelni, hiszen bárhová mutatnánk az autón, mindenhol extravagáns megoldásokkal találkozhatunk. Arról ugyan hivatalosan nincs információ, hogy a Rezvani milyen alapokra építette fel legújabb modelljét, de az összkép, az első szélvédő és az oldalablakok mintha ismerősek lennének valahonnan, az utastér pedig tovább erősíti azt a feltevésünket, hogy a Tank a Jeep Wrangler alapjait használja. A külsőt ugyan alaposan átszabták a mérnökök, az utastérben már látszik a turpisság, még ha itt is jó pár módosítást hajtottak végre – szinte minden bőrrel vontak be.

A Rezvani természetesen a lemezek alatt is nagyot akart alkotni, így a Tankban egy 6,4 literes V8-ast találunk, ami nagyjából 500 lóerőt bocsát a sofőr rendelkezésére, természetesen automata váltón és összkerékhajtáson keresztül. A pontos menetteljesítmények egyelőre nem ismertek, de biztosak lehetünk benne, hogy az egymással szembe nyíló ajtókkal szerelt Tank bőven hozza majd az elvárható teljesítményt.

Az autónak már az alapára is több mint 47 millió forint lesz, de ha valaki szeretné valódi katonai képességekkel felruházni a Tankot, akkor éjjellátó rendszert és golyóálló karosszériát is rendelhet hozzá, nyilván igencsak vaskos összegért. Korábban arról szóltak a hírek, hogy rögtön kétféle erőforrással lehet majd hazavinni az autót, ám egyelőre csak a V8-ast mutatták be a gyáriak. A Tank igazán impozáns párost alkothat majd a Beast-tel, már ha valaki hajlandó lesz közel 100 millió költeni a két autóra.

(Forrás: autopult.hu)