Jump to content

Nagy visszatérő – új modellel készül a Wiesmann

2017. 10. 13. 14:51

TVR visszatérése szinte minden autórajongó szívét örömmel töltötte el, és úgy látszik, nem az angol gyártó az egyetlen, aki hamvaiból éled újjá idén, ugyanis a korábban szebb napokat megélt Wiesmann is bejelentette, hogy érkezőben az új modelljük, amely ismét egy BMW erőforrást használ majd fel, akárcsak elődei.

Egyelőre nem sokat tudni az újdonságról, de annyit elárult a Wiesmann, hogy a fejlesztés első szakasza már befejeződött, és megkötötték a BMW-vel a szerződést, ami alapján ismét a bajorok csúcstechnológiájú szerkezetei kerülhetnek majd az újdonságba. Arról még nem esett szó, hogy melyik motort, vagy akár motorokat vásárolta meg a németektől a Wiesmann, de jó esély van rá, hogy ismét az M részleg által fejlesztett erőforrásokról lehet szó, ugyanis a márka 1993-as megalapítása óta csak M motorok kerültek az autóikba – persze nem kizárt, hogy ezúttal csak egy M Performance egység lesz a nyerő.

A Wiesmann vezérigazgatója, Mario Spitzner elárulta, hogy a fejlesztés legkorábbi szakaszai már lezárultak, és az együttműködés a BMW-vel kiválóan ment. Azt is elmondta a vezető, hogy az autó a legmodernebb anyagokból épül majd fel – bizonyára sok karbonra számíthatunk – és természetesen a luxus legmagasabb fokát nyújtja majd a sportosság mellett.

Több részletről egyelőre nem tudni, de annyit azért még hozzátettek a gyáriak, hogy formák tekintetében óvatosan nyúlnak majd hozzá a Wiesmann jól ismert vonásaihoz, így valószínűleg az elődökhöz hasonló megoldásokra számíthatunk. A gyártó egyébként 2013-ban került nehéz helyzetbe, de úgy látszik, hogy az új tulajdonosoknak hála hamarosan feléled majd hamvaiból – a részleteket pedig szépen lassan csepegtetik majd.

 

(Forrás: autopult.hu)