Jump to content

Bővítheti palettáját a Lamborghini

2017. 10. 15. 18:05

A Lamborghini december 4-én bemutatja új SUV-ját, az Urust, amivel egy olyan útra léphetnek, amit sok rajongó igencsak kétkedve fogad, attól félve, hogy felpuhul majd a márka kőkemény sportautókból álló palettája. Ha mindez még nem lenne elég, ezúttal egy négyajtós modellről szóló pletyka borzolja tovább a kedélyeket, amely a hírek szerint 2021-re el is készülhet.

Úgy tűnhet, hogy a Volkswagen konszern tulajdonában lévő Lamborghini megirigyelte a „testvérmárka” Porsche sikereit, ugyanis a hamarosan érkező SUV után – amellyel az olaszok szeretnék megduplázni az eladásaikat – akár egy négyajtós modell is bemutatkozhat a következő években. Egyelőre ugyan mindez csak pletyka, de nem lepődnénk meg, ha hamar valósággá válna, hiszen a Porschének is bejött ez az irány: a Cayenne után a Panamera és a Macan is nagyon sikeres lett, miközben mit sem vesztett megítéléséből a gyártó, és sportautóik ma is ugyanannak a megbecsülésnek örvendenek.

A Lamborghini persze egy kissé más helyzetben van, hiszen míg a németek sportautóikból is készítettek visszafogottabb, „olcsóbb” változatokat, addig az olaszok gyengébbik modellje, a Huracán is elképesztő teljesítménnyel és árcédulával – illetve ezeknek köszönhetően exkluzivitással – bír. Ez azonban nagy valószínűséggel nem jelent majd akadályt, hiszen a hírek szerint az Urus is hozza majd a márkától megszokott teljesítményt és persze árcédulát, így az esetlegesen elkészülő négyajtós is megőrizhet a márka exkluzivitását.

Egyelőre arról szólnak a hírek, hogy az olaszok egy koncepció segítségével próbálják majd kideríteni, hogy mekkora potenciál van a négyajtós modellben, de a végső döntés még nem született meg, ugyanis a fejlesztés költségeit rengeteg másra is el tudnák költeni az olaszok – például egy új, karbon padlólemezre a jövőbeli sportautóik számára. Ugyanakkor a pletykák arra is kitérnek, hogy a Lamborghini felhasználhatná a Porsche Panamera MSB névre keresztelt padlólemezét, ami jócskán csökkentene a költségeken. 2008-ban egyébként Estoque néven már láthattunk egy igazán látványos koncepciót, amit végül elvetettek a gyáriak.

A Lamborghini egyébként nagy munkálatokban van, noha egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy végül mi sül majd ki ebből. Annyi biztos, hogy 2018-ban érkezik egy erősen limitált különkiadás, mint amilyen korábban a Veneno és a Centenario volt, de szó van egy legendás modell felélesztéséről is, és akkor az elektromos és hibrid hajtásláncokról még nem is beszéltünk. Mindenesetre az évtized végére minden bizonnyal körvonalazódik majd a helyzet, addig pedig várjuk szeretettel az Urust, amely december 4-én mutatkozik majd be.

(Forrás: autopult.hu)