Jump to content

Pillangóhatás – íme, az egyedi Lexus LC Structural Blue Edition

2017. 10. 15. 17:58

Lexus LC bemutatójakor az autórajongók szája szinte kivétel nélkül tátva maradt, ugyanis a japánok gyakrolatilag egy az egyben a korábbi koncepció formáit örökítették át a sorozatgyártású modellre. Mostanra már kezdjük elhinni, hogy a Lexus valóban piacra dobta ezt a modellt, de a gyáriaknak azért maradt még puskaporuk: ha már különleges formákat kapott, akkor egy igazán egyedi fényezést is érdemel az LC – íme, a Structrual Blue Edition.

A képek alapján először azt gondolhatnánk, hogy viccelnek a japánok, hiszen egy egyszerű kék színnel van dolgunk, de a sajtóanyagban leszögezik, hogy sajnos a fotók egyszerűen nem képesek visszaadni azt a látványt, amit élőben nyújt az egyedi árnyalat. A különleges technikával készült fényezést a kék Morpho pillangó szárnyai ihlették, melyek a szín szinte minden árnyalatát képesek megjeleníteni.

Így van ez a limitált szériás LC 500 és 500h esetében is, ami az átlagos fényezések 50 %-os fényvisszaverő képességével szemben közel 100 %-ra képes, aminek köszönhetően – bár a képeken sajnos nem látszik – elképesztően változatos tud lenni az autó fényezése, annak ellenére is, hogy csak a kék árnyalatait tudja megjeleníteni.

A különleges szín létrehozásához a Lexus mérnökeinek eredetileg 40 rétegnyi festéket kellett felvinniük az autóra, ám a 15 évnyi (!!!) fejlesztésnek hála a sorozatgyártásra képesek voltak mindezt 7-re csökkenteni. A különleges kék árnyalat létrehozása azonban így is annyira bonyolult, hogy egy nap mindössze két példányt tudnak előállítani belőle. Éppen ezért az opciós listán egy külön kivitelként jelent meg a Structural Blue változat, amihez az egyedi szín mellé kékkel, fehérrel és narancssárgával bevont utastérrel érkezik – és persze szinte minden extrát tartalmaz, ami csak elérhető.

Az egyedi változat hazánkban is elérhető, ára pedig az 500 és az 500h esetében is egységesen 36,5 millió, ami az ugyanolyan jól felszerelt többi változathoz képest 3,5 félmilliós pluszt jelent, ez pedig nem is olyan nagy ár az egyediségért cserébe – legalábbis ebben a kategóriában. Hamarosan akár egy még drágább LC is napvilágot láthat, ugyanis a hírek szerint érkezik az F változat, ami akár 600 lóerős is lehet – ez azonban egyelőre a jövő zenéje.

 

(Forrás: autopult.hu)