Jump to content

Titkok az új Defenderről

2017. 10. 19. 17:00

A nemrég leköszönő, mostanra kétség kívül legendává vált Land Rover Defender következő generációján már nagy erőkkel dolgoznak az angolok, és a hírek szerint a formatervezők már majdnem végeztek is a feladatukkal. A gyáriak egyik magas rangú vezetője pedig árulkodott is egy kicsit arról, hogy mit várhatunk majd az új generációtól formák terén.

Az vadonatúj Defender igyekszik majd a fiatalabb vásárlókat is megszólítani, így nem meglepő, hogy jóval modernebb megoldásokkal lép majd színre – nem csak műszakilag, hanem formailag is. A rajongóknak persze nem kell rögtön a szívükhöz kapniuk, ugyanis a modell legjellegzetesebb vonásai megjelennek majd az új generáción is. Mindezt maga Gerry McGovern, a Land Rover egyik vezető tervezője árulta el, hozzátéve, hogy a szakembereknek nincs könnyű dolguk az autóval.

Az úriember egyébként elárulta, hogy a Land Rover márka három jól elkülöníthető családra tagolható: a Range Roverre, a Discoveryre és a Defenderre. Így bár mindegyikükben van jó néhány közös elem, azért jól elkülöníthetőek maradnak. A Defender tehát elődjéhez méltó módon igazán egyedi lesz, és biztosan megjelennek majd rajta az olyan jellegzetes vonások, mint a teljesen vízszintes tető vagy éppen a szögletes orr. Ennek ellenére McGovern elárulta, hogy ő inkább egy modernista, és nem hátra, hanem előre tekint, így az előbb említett megoldások mellett modern, divatos elemekkel is találkozhatunk majd az autón, de a kiváló terepjáró képességek persze maradnak.

A hátsó traktus sokat fog változni, köszönhetően leginkább a jóval modernebb fénytesteknek, míg elöl azért megőriz majd valamit elődjének jellegzetes formáiból az új Defender – ebben pedig akár a teljesen LED-es fénytestek is sokat segíthetnek. Összességében tehát jóval modernebb, de rögtön felismerhető lesz majd az új Defender, mely globálisan elérhető lesz, és a hírek szerint akár teljesen elektromos hajtáslánccal is bemutatkozhat majd – erre azonban valószínűleg 2019-ig várnunk kell.

(Forrás: autopult.hu)