Jump to content

Lexus-féle luxus

2017. 10. 30. 20:57

A Tokiói Autószalonon mutatta be a Lexus legújabb luxuslimuzin tanulmányát, mely az autópályán átveszi az irányítást a vezetőtől.

Mintha egy sötét sci-fi főgonoszának autója lenne, úgy néz ki a Lexus legújabb tanulmányautója, az LS+ Concept. A fenyegető küllemű, erős vonalakkal tagolt markáns forma azt mutatja meg, hogy milyen autók várhatóak a japán márkától a jövőben. Drámai újdonságot nem fedezhetünk fel, hiszen az új Lexus LS szériaváltozatához igazán hasonló autó a tanulmány is, az ablakvonal pedig egyértelműen elárulja, hogy az alapokat is a zászlóshajó adta.

Minden jellegzetes jegyet felismerhetünk az orsó alakú maszktól egészen a hosszan elterülő és a lökhárítóba folyó hátsó lámpákig, de a megvalósítás most sokkal radikálisabb lett, mint korábban. A hűtőmaszk egyébként szinte él, már nemcsak a szinte vibráló mintázattól, hanem a mögötte lévő technikától is, mely a vezetési módtól függően, a kedvezőbb aerodinamika és hűtés miatt nyitja és zárja a lamellák közötti részeket. A fényszórók beleolvadnak a karosszériába, bennük lézer biztosítja a minden eddiginél hosszabb fénycsóvát. A tükrök helyét kamerák vették át, ami bizonyára még hosszú ideig nem veszi át a hagyományos visszapillantók szerepét.

(Forrás: vezess.hu)