Jump to content

Visszatér az Ocean Race

2017. 10. 30. 20:43

Az Ocean Race kifejezés ismerős lehet a Volvo kapcsán, hiszen korábban több modelljük is elérhető volt egy különleges felszereltséggel, amely ezt a nevet viselte. Az új generációs típusaik esetében azonban most először találkozhatunk Ocean Race változattal, ami még a korábbiaknál is egyedibb lett. A svédek a V90 Cross Country modellből készítették el a speciális kivitelt.

A különleges változatok a korábbi XC Coupe koncepció stílusát eleveníti fel: a fehér fényezést szürke és narancsszínű betétekkel dobták fel a mérnökök, amely igazán különlegessé teszi a V90 Cross Countryt. A limitált szériás modellt egyébként a svédek különleges modellekkel foglalkozó részlege alkotta meg, és az utastérben még különlegesebb megoldásokat alkalmaztak.

Már első ránézésre is látszik, hogy nem egy átlagos változattal van dolgunk, ám az igazi egyediség abból ered, hogy a svédek az Econyl nevű vállalattal, amely elhagyott, kidobott halászhálókból készült újrahasznosított anyagokkal foglalkozik. Ennek köszönhetően a V90 Cross Country Ocean Race borításai nem csak igazán finomak, hanem környezetbarátok is – egyébként belül is a fehér dominál, amit fekete betétek, karbon díszítések és narancssárga szegélyek dobnak fel. Mindemellett természetesen szinte minden extra megtalálható az autóban, ami elérhető hozzá.

 

A limitált kiadás célja az idei Volvo Ocean Race vitorlásverseny indulásának megünneplése. Az idei szezonban a hajók különleges szenzorokkal lesznek felszerelve, melyek segítségével még pontosabb adatokat kaphatnak majd az óceánról, ezzel az időjárás-előrejelzést is segítve. Ezen kívül a verseny másik célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet az óceán szennyezésére, amit szintén vizsgálhatnak majd a hajótesteken lévő érzékelőknek köszönhetően.

A Volvo minden eladott V90 CC Ocean Race után 100 Eurót, azaz nagyjából 31 ezer forintot adományoz a Volvo Ocean Race kutatási csoportnak, ami a 3000 tervezett példányt alapul véve összesen nagyjából 93 millió forintot juttat majd az alapítványnak. A különleges kiadású V90 CC-t egyébként világszerte elérhető lesz, így akár hazánkba is juthat belőle néhány példány. Az áráról egyelőre nem esett szó, de bizonyára a legdrágább változat lesz – a képeken egy T6-os verzió szerepel, de valószínűleg a többi hajtáslánccal is elérhető lesz.

(Forrás: autopult.hu)