Jump to content

Búcsúzik a Vanquish S Ultimate

2017. 11. 02. 12:28

Vegyük meg, ne használjuk sokat, és kész is az aranybánya – valahogy így és ezért működnek az egyes modellsorozatokat búcsúztató, méregdrága limitált kiadások. Erre pedig kiváló példa a 175 példányban készülő Aston Martin Vanquish S Ultimate, amelynél az új generációval sokkal jobb autót mutatnak be a britek jövőre, mégis 10-20 év múlva sokkal értékesebb lesz.

2018 az Aston Martin éve lesz, amikor is bemutatkozik a Mercedes-Benz technikát hasznosító új Vanquish, valamint az új Vantage is. Ám addig sem lehet panaszkodni a kínálatra: az „Ultimate” kiadással meglehetősen vonzó Vanquisht alkottak a gyáriak, amely a luxust ügyesen ötvözi a teljesítménnyel – elég csak az 5,9 literes szívó V12-esre gondolni, amely 595 lóerőt présel ki magából.

A különleges színekben elérhető modell belső tere sem hétköznapi, igaz, a meglehetősen furcsán, erős kontrasztvarrással megalkotott bőrkárpitozás valószínűleg megosztja majd az ízléseket. Ha a fekete-barna kombináció nem tetszik, akkor választhatunk szürke-sárga-kék, valamint inverz (barna-fekete) kombinációt is. Ha ez sem jön be, akkor a hagyományos kínálat bármilyen megoldását kivitelezi nekünk az Aston a kupé és kabrió változatban is elérhető különleges modellhez.

Ennek persze megvan az ára: a kupét honosítva nagyjából 92 millió forintos induló ártól vihetjük haza, miközben a nyitható tetős Volante éppen eléri a 100 milliós szintet.

A 2012-től jelen lévő aktuális Vanquish jövőre már búcsúzik is. Az új, harmadik generáció formailag kevésbé lesz újító, technikai oldalon viszont komoly változásokat hoz majd a sport GT-be.

(Forrás: autopult.hu)