Jump to content

Kodiaq-ból kupé

2017. 11. 03. 10:48

A cseh márka hamarosan bemutatkozó új modellje a normál Kodiaqnál sportosabb külcsínnek rendelkezik.

A Skoda tavaly ősszel leplezte le első igazi divatterepjáróját, az akár hét személy szállítására is alkalmas hatalmas Kodiaqot. A remek ár-érték aránnyal rendelkező cseh SUV piacra dobásával egy időben felröppentek a pletykák, melyek szerint a Kodiaqból egy kupésra faragott változat is érkezni fog, és ezek a pletykák most megerősítést nyertek. A cég egyik prezentációjában ugyanis konkrétan felbukkant az új Kodiaq verzió:

Jelek szerint Kodiaq GT néven fog támadni a sportosabb vonalvezetésű Kodiaq, melynek hivatalos debütálási időpontja és várható ára egyelőre sajnos ismeretlen. A Volkswagen-konszern MQB platformjára épülő újdonság többféle benzines és dízel erőforrással lesz kapható, és várakozások szerint plugin hibrid változatban is elérhető lesz.

Az előzetes információk szerint manuális és duplakuplungus automataváltóval is rendelhető Skoda Kodiaq GT egyértelműen a BMW X4-et és a Mercedes GLC Coupét veszi célkeresztbe, de értelemszerűen jelentősen olcsóbb lesz ezen német prémium SUV-kupéknál.

(Forrás: hvg.hu / kép: PCauto.com.cn)