Jump to content

Szenvedélyes kisautó – Új Renault Clio

2017. 11. 06. 16:32

 

Az új CLIO-ban minden megvan, ami egy mindennapi autóba kell. A városi vezetőknek számtalan kielégíthetetlennek tűnő igényük van: komfort, biztonság, takarékosság és nem utolsó sorban a megjelenés. Ezeket szem előtt tartva alkotta meg a Renault a CLIO modellt.

Külsejét tekintve a Renault-ra jellemző kifinomult és innovatív formákat, vonalakat találjuk. Az újonnan megjelent C-alakú fények itt sem maradhattak el, melyek ízlésesen olvadnak az autó orrába. A határozott megjelenésű járművön valóban az első részen van a hangsúly, a hátsó lekerekített forma pedig egyszerű, mégis modern kialakítást ad a 2589 mm-es tengelytávhoz.

A hangsúly itt most a személyes élményen van: a tágas utastér első osztályú kényelmet biztosít az utasoknak. Azt hihetnénk csomagtér itt most háttérbe szorult, de a 300 literes csomagtér ideális utazáshoz és bevásárláshoz, ráadásul az autóban minden utasnak saját tároló helye van. A letisztult formák és minőségi anyagok még a legszenvedélyesebb vezetőkhöz is illeszkednek, az ergonomikus ülések pedig úgy igazíthatóak, ahogy az utas szeretné.

Mindennapos városi használatra a CLIO Grandtourt ajánljuk, mely a családok abszolút kedvence, a kombi kategória piacvezetője –hisz más kombi ebben a kategóriában alig van a kínálatban- és a legjobb: XXL méretű csomagtér, átalakítható ülések, az üvegtetőn beáramló fény komfortossá teszi az utazást és a mindennapokat. Az autó abban is segítségünkre van, hogy eső esetén az ablaktörlő automatikusan indul, a sötétben maguktól felkapcsolódó fényszórók pedig a biztonságot növelik.

Vezetés közben sem kell elszakadni a külvilágtól, a CLIO a megszokott multimédiás felszereltséggel rendelkezik. A beépített, 7”-os érintőképernyőn élvezheti a navigációt, zenét, de az R&GO alkalmazással, akár az okostelefonját is összekötheti autójával.

Semmi nem válthatja fel a teljes biztonságban való vezetést, így a CLIO-t a legjobb technikával szerelték fel, hirtelen fékezésnél működésbe lép a vészfék rásegítő és kanyarokban sem hagyja, hogy elveszítse uralmát a jármű fölött a dinamikus menetstabilizátornak köszönhetően. A biztonság és a kényelem mellett a környezet és a takarékosság is fontos, a beépített ECO-mód használatával, akár 12%-os fogyasztást is megtakaríthat.

A modellekről bővebb információt a https://www.renault.hu/budapest oldalon találhat.

(Forrás: szerkesztőség)