Jump to content

Milyen lesz az új Beetle?

2017. 11. 11. 19:23

A Volkswagen Beetle modernizált verziója immár második generációját éli – már elég régóta –, és azt már korábban elárulták a németek, hogy ebben a formában nem fog tovább folytatódni a modell élete. Most azonban újabb lehetőségek adódtak, méghozzá az elektromos hajtásláncok térhódításának köszönhetően, és úgy tűnik, hogy a németek komolyan elgondolkodnak egy ilyen lehetőségen.

Maga Herbert Diess, a Volkswagen egyik igazgatótanácsi tagja szólalt meg az ügyben: „Az elektromos autók esetében a következő komoly döntés az lesz, hogy milyen koncepciókra lesz szükségünk, hogy érzelmeket keltsünk. Amennyiben szeretnénk csinálni egy új Beetle-t, egy elektromos hajtáslánccal sokkal jobban járnánk, és a hátsókerékhajtást is meg tudnánk így oldani, amivel közelebb kerülnénk az eredeti, történelmi Beetle-höz” – mondta a szakember. Az alapokat így az MEB platform adhatná, amely bőven enged annyi szabadságot a mérnököknek, hogy egy hátsókerékhajtású modellt faragjanak a Beetle-ből.

„Rengeteg kiváló lehetőségünk van az elektromos autózás terén. Rengeteg különböző változatot tudunk gazdaságosan megalkotni. Van egy rugalmasan kezelhető padlólemezünk, amivel sok mindent meg tudunk valósítani: első-, hátsó- vagy összkerékhajtású modellek is könnyen készülhetnek” – tette hozzá Diess. A vezető egyébként korábban már a legendás Kubelwagen esetleges utódlásáról is beszélt, ami egy többfunkciós jármű lehetne, szintén elektromos hajtáslánccal.

Azért egyelőre még ne vegyünk mérget rá, hogy elkészül az elektromos Beetle, ugyanis maga Diess mondta el, hogy a jelenlegi verzióból biztosan nem készül villanyos változat, és a következő is csak akkor lesz az, ha egyáltalán elkészül – erről viszont még nem született konkrét döntés. Az azonban már biztos, hogy a Volkswagen mutatós és modern I.D. tanulmányai elkészülnek majd.

(Forrás: autopult.hu)