Jump to content

Új márkák készülnek elektromos modellekkel

2017. 11. 11. 19:35

Azt már számtalanszor hallottuk, hogy a Volkswagen csoport márkái élen szeretnének járni az elektromos és hibrid négykerekűek bevezetésében, azonban a konszern luxusgyártóiról egyelőre viszonylag kevés szó esett. A Bentley, a Bugatti, a Lamborghini és a Porsche is a nagy család része, és bizony ezek a márkák is dolgoznak már saját villanyos modelljeiken.

Talán a Porsche áll legjobban közülük, ugyanis a Mission E tanulmány sorozatgyártású verziójának bemutatója egyre közelebb van: a németek már régóta a közutakon tesztelik az autó gyakorlatilag késznek mondható prototípusait. A Porsche újdonságát a Bentley követi majd: a mérnökök már az angol gyártónál is jól haladnak a fejlesztésekkel, ám pontosabb információkról egyelőre nem tudni. A Lamborghini villanymotorral szerelt típusa talán már valamivel meglepőbb, de a nemrég bemutatott Terzo Millennio tanulmánnyal egyértelművé tették, hogy ők is elfogadták már az elektromos jövőt – inkább az lehet érdekes, hogy a hírek egy kétajtós, de 2+2 személyes modellről szólnak.

A legnagyobb meglepetést azonban mindenképpen a Bugatti jelentheti: a pletykák szerint a visszatérése óta mindig csak egy modellt – korábban a Veyront, most pedig a Chiront – felvonultató gyártó szintén egy 2+2 üléses típus fejlesztésén dolgozik Atlantic kódnéven, ami hibrid hajtáslánccal mutatkozhat majd be. A Bugatti és a Lamborghini újdonságának alapjait egyébként egyaránt a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid adja majd. A részletek egyelőre homályba vesznek, de a hírek szerint a Lamborghini és a Bugatti típusa nagyjából 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kaphat, és a gyorstöltést is emlegetik.

A Volkswagen csoportnak tehát mind a négy luxusmárkája bemutat majd legalább egy elektromotorral szerelt típust, és míg a Porsche és a Bentley tisztán villanyos autókkal készül, addig a Lamborghini és a Bugatti hibrid hajtáslánccal leplezheti majd le újdonságait. Egy dolog azonban mindegyikben közös lesz: villámgyorsak lesznek. Kíváncsian várjuk a végeredményt, bár míg előbbi kettő viszonylag hamar bemutatkozhat, addig utóbbiakra még biztosan éveket kell várnunk.

 

(Forrás: autopult.hu)