Jump to content

Frissült a Toyota Hilux

2017. 11. 14. 20:43

Az új Toyota Hilux alig két éve mutatkozott be a nagyközönség előtt, de úgy látszik, hogy a japánok nagyon korán túlesnének az első modellfrissítésen – ilyen ütemben ugyanis biztosan több lesz, mire érkezik a következő generáció. Egyelőre ugyan csak a thaiföldi piacon újult meg az autó, azonban mivel egy globális modellről van szó, könnyen lehet, hogy hamarosan a világ többi részére, közöttük Európába szánt változatok is megújulnak majd – Rocco néven pedig egy terepre kihegyezett változat is bemutatkozott.

A változás szemből már elsőre is jól látható: az elegánsabb hűtőrács helyét egy agresszívabb, hangsúlyosabb elem vette át, és a lökhárítót is átrajzolták a mérnökök. Ugyanakkor Thaiföldön háromféle kivitelben is elérhető az autó, és ezekből kettőnél maradt a korábbi hűtőrács – igaz, a lökhárítók azoknál sem egyeznek teljesen az itteni változatokkal –, és csak az egyik kapta meg az új frontrészt.

A Rocco névre keresztelt kivitelt a Ford Ranger Wildtrak változatához, vagy az éppen tegnap leleplezett Fiat Fullback Cross kiviteléhez lehetne hasonlítani: terepgumik, méretes keréktárcsák, agresszív kiegészítők és matricázás jellemzi – leginkább a kalandos kedvű vásárlók számára lehet vonzó, noha egy egyszerűbb verziót is könnyen fel lehet pumpálni hasonló szintre utólagos kiegészítőkkel.

Az utastérben első ránézésre nincs változás, ahogyan a hajtásláncok tekintetében sem változtattak a japánok: Thaiföldön ugyan többféle erőforrás is elérhető, de itthon valószínűleg a frissítés után is csak a 2,4 literes 150 lóerős négyhengeres dízel lesz kérhető. Az egyelőre kérdéses, hogy a frissítés csak Thaiföldnek szól, vagy hamarosan az egész világon átesik majd egy hasonló változáson a Hilux, de abban azért reménykedünk, hogy a Rocco kivitelt mi is megkapjuk majd, és korábban egy izmosabb változat megalkotását is fontolóra vették a japánok – reméljük ezen is elgondolkodnak.

(Forrás: autopult.hu)