Jump to content

Új McLaren

2017. 11. 14. 20:37

A McLaren nagyjából 1 hónapja, tulajdonképpen meglepetésszerűen jelentette be, hogy még a BP23 kódnéven futó F1 utód előtt érkezik új hiperautójuk, mely minden eddigi modelljüknél vadabb lesz. Az angolok akkor csak az újdonság látványos, hármas kipufogó kivezetését mutatták meg nekünk, de ezúttal egy újabb részletet is felfedtek, ráadásul immár az is biztos, hogy december 10-én hivatalosan is leleplezik az autót.

Ezúttal a hátsó lámpát fedték fel előttünk a gyáriak, ami gyakorlatilag csak egy hajszálvékony LED csíkból áll – a mai trendeknek megfelelően A képen az is jól látszik, hogy komoly aerodinamikai elemekkel lesz majd felszerelve az autó, ami persze el is várható a valaha volt leggyorsabbnak ígérkező McLarentől. A korábbi sejtelmes fotón az autó igazán látványos, hármas kipufogó-kivezetése látszott illetve egy karbon elem a négykerekű aljáról, ami az új fotón is fellelhető. Sajnos a gyáriaktól ezúttal sem tudhattunk meg sokkal többet, de azt már korábban elárulták, hogy az újdonság minden eddigi modelljüknél vadabb lesz majd, ami azt jelenti, hogy sokkal inkább a versenypályás használatra lesz kihegyezve, mintsem az utcai közlekedésre – noha természetesen kaphat majd rendszámot is.

 

A korábbi sajtóanyag szerint bár a McLaren számára mindig is fontos volt az, hogy a vásárlók az utcán is használhassák autóikat, ezúttal feláldozták a komfortot a versenypályás képességek oltárán, aminek köszönhetően a legintenzívebb élményt tudja majd nyújtani az újdonság a zárt aszfaltcsíkokon. Mindemellett azt is megemlítették, hogy ez az autó lesz az eddigi leglátványosabb példája a márka „forma funkciót követ” filozófiájának – röviden egy puritán versenygépre számíthatunk.

 

(Forrás: autopult.hu)