Jump to content

Jönnek a hibrid BMW-k

2017. 11. 23. 13:17

A BMW hivatalosan megerősítette, hogy gőzerővel folyik a következő generációs, hibridhajtású M-es sportmodellek fejlesztése, vagyis a korábbi pletykák igaznak bizonyulnak. Úgy látszik, hogy napjaink követelményeivel illetve trendjeivel egyetlen nagy gyártó sem tud szembemenni, szép lassan szinte mindenki beadja a derekát és érkeznek a konnektoros hibridek, majd idővel a tisztán elektromos meghajtású autók.

Persze számos esetben bebizonyosodott, hogy igenis lehet készíteni izgalmas hibridmodelleket, gondoljunk csak például a 680 lóerős, konnektorról is tölthető Porsche Panamerára, vagy akár az i8-as BMW-re, csak hogy márkán belül maradjunk, azonban minden esetben igaz, hogy hiába biztosít az erőteljes villanymotorral kiegészített hajtáslánc komoly menetteljesítményeket, a jóval nehezebb technikának megvan a hátulütője a menetdinamika tekintetében. Ettől tartanak a BMW M GmbH mérnökei is, persze ezt nem mondhatják ki nyíltan, hiszen a hibridellenes kommunikáció nem megengedett részükről, tekintettel arra, hogy muszáj nekik is ebbe az irányba elvinniük a jövőbeli fejlesztéseket. Az viszont biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk...

Az M divízió illetékeseinek elmondása szerint a mérnökök egy rendkívül kifinomult hibrid megoldáson dolgoznak, a nagyobb tömeget pedig különböző modern módszerekkel igyekeznek kompenzálni. Annyi bizonyos, hogy a menetteljesítmények sok mindenért kárpótolni fognak, továbbá az is igaz, hogy élmény lesz az M-es BMW-kkel elektromosan, csendben végigsuhanni a városokon. Azt még nem tudjuk, hogy mikor érkeznek meg a piacra az első zöld rendszámos M-es BMW-k, de reméljük, hogy azért még sokáig kiélvezhetjük a ‘elavult’ benzinmotorokat.

(Forrás: autopult.hu)