Jump to content

Borgward Európában

2017. 11. 25. 19:15

Kínában már két éve fut a Borgward SUV-ja, amelyet szándékosan később vezetnek be Európában. Érkezése jövő tavasszal várható.

Az Autoexpress legfrissebb információi szerint jövőre újabb kínai gyártó próbálja meghódítani Európát. Nem meglepetés, hogy egy SUV-ot dobnak piacra, ugyanakkor a nagy verseny miatt nem lesz könnyű dolguk. A Borgward már 2015-ben bemutatta BX7 nevű modelljét, nem véletlen, hogy három évet vártak azelőtt, hogy Európába is elhozzák. A cég főtervezője, Anders Warming szerint a hazai piacon volt lehetőségük némi tapasztalatra szert tenni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyire lesz sikeres a fogadtatás és az értékesítés az EU-ban, azt viszont már tudjuk, hogy a belépő modell egy négyhengeres, turbós benzines lesz 224 lóerővel és hétgangos automatával. Természetesen a hibrid modell sem maradhat el, ami konnektoros lesz és 401 lóerőt szolgáltat majd. A BX7 után érkezik a kistesó, a BX5, amely a BX7-tel ellentétben már jobbkormányos változatban is készülni fog, így a brit piacon is elérhetővé válik.

(Forrás: autonavigator.hu)