Jump to content

Felújított Range Rover

2017. 11. 29. 21:08

Amennyiben valaki nem egy négyajtós modellt képzel el, mint a luxus csúcsa, úgy szinte biztosan a Range Rover modelljeinek rajongójával, vagy legalábbis jövőbeli rajongójával van dolgunk. A Land Rover luxusra kihegyezett modellcsaládjának legnagyobb tagja mindenképpen az SUV szegmens csúcsát jelenti, erre pedig az SVAutobiography kivitel a legjobb példa, amely megkapta az alapmodell frissítéseit, és ezúttal már egy galériát is megosztottak róla a gyáriak.

A Range Rover nyújtott tengelytávú változatának csúcsát jelentő SVAutobigraphy kívül és belül is megkapta azokat az újdonságokat, amiket a frissítés hozott magával, azonban ezeknél sokkal érdekesebb lehet a második sor, hiszen bár nem sok van az ilyen autókból, az angolok modellje tulajdonképpen egy sofőrös SUV – a lényeget tehát mindenképpen a hátsó üléseknél találjuk.

A hosszított tengelytávnak köszönhetően 1,2 méternyi lábtér áll rendelkezésre, amit a minden irányban állítható, lábtámaszos ülésekkel használhatunk csak ki igazán. Természetesen a masszázsfunkció sem marad el, és az ülésfűtés mellé a lábtartót és a könyöklőt is felmelegíti az autó. Sokat nem kell mozognunk, ugyanis még az előhajtogatható kis asztalkákat is elektromotorok mozgatják. Mindez persze még mindig nem minden, hiszen akár hűtő, 10 colos, érintőképernyős multimédiás rendszer és természetesen egyéb finomságok is várnak a hátul helyet foglalókra.

A hosszított kivitel esetében is ugyanazt kapjuk a frissítéssel: finoman átszabott hűtőrács és fényszórók, illetve kisebb változtatások, míg belül a dupla érintőképernyős megoldás és a digitális műszerfal jelentenek újdonságot – és persze az új extrák.

Már az alapváltozatok is igencsak borsos áron kínálják magukat, de az SVAutobigraphy esetében a határ szinte a csillagos ég, ugyanis alapáron is több mint 58 millió forintba kerül az autó, de ennél könnyen drágább is lehet. Ha luxusautókról van szó, ennyiért már elég nagy a választási lehetőség – alig drágábban például már a 610 lóerős BMW M760Li-t is hazavihetjük, de a nemrég tesztelt Mercedes-Benz S 400 d még olcsóbb is – ugyanakkor, aki ragaszkodik az SUV felépítéshez, az minden bizonnyal a Range Rovert fogja választani.

(Forrás: autopult.hu)