Jump to content

Ezúttal videón tetszeleg a szerdán érkező új Mercedes CLS

2017. 11. 30. 13:37

CLS kissé perifériára szorult a Mercedes-Benz palettáján, amit leginkább annak köszönhet, hogy a jelenlegi, második generáció már elég régóta piacon van. Nem sokáig marad már ez így, ugyanis a hamarosan kezdődő Los Angelesi Autószalonon a csillagosok leleplezik a kategóriateremtő modell harmadik, vadonatúj változatát, amely minden tekintetben megújul majd az elődhöz képest. Korábban mág két ízelítő fotót is megosztottak velünk a gyáriak, ezúttal pedig egy sejtelmes videón vizsgálhatjuk meg az autó részleteit.

A Mercedes-Benz immár szinte minden modelljén visszaköszönnek a korábban az S-osztállyal bevezetett lágy, íves formák. Úgy tűnik azonban, hogy ideje volt finoman továbblépni, ugyanis az új CLS-en már a gyáriak formanyelvének legfrissebb változatával találkozhatunk majd, ami ugyan továbbra is egyértelműen felismerhető marad, de az íves vonalak mellé becsempész némi szögletességet is, ami jó hatással lehet a sportosságra és a morcos tekintetre – ezt az irányt egyébként korábban már a négyajtós A-osztály tanulmányon és a szintén négyajtós AMG GT koncepción is felfedezhettük.

Ez az újítás a fényszórókon lesz a legszembetűnőbb, ahogyan az a gyáriak által megosztott sejtelmes fotón és immár a videón is látszik – a sarkos LED-es nappali menetfény pedig még rá is dob egy lapáttal erre. A korábban lencsevégre kapott álcázott prototípusok alapján egyébként profilból a legtöbb részlet marad a régi a videó végén azonban láthatjuk, hogy a korábban szinte töretlenül lefelé ívelő hátsót ezúttal egy finom kis légterelő megtöri majd, és maga a far is meredekebb lesz. A kisfilmben immár az is biztossá vált, hogy hátul is sarkosabb fényszórókkal találkozhatunk majd, akárcsak elöl.

(Forrás: autopult.hu / youtube)