Jump to content

Jövőre érkezik az új Mercedes Sprinter – az utasterét már láthatjuk

2017. 12. 06. 09:40

Korábban az Autó Pulton nem igazán foglalkoztunk nagyobb áruszállítókkal, azonban amióta a Hyundai H350 ellátogatott szerkesztőségünk garázsába, felébredt bennünk a vágy, hogy ezt a kategóriát is kiismerjük, és azóta már a Renault Master és az új Volkswagen Crafter is bizonyíthatott hasábjainkon. Ezek után pedig nagy érdeklődéssel várjuk, hogy mire lesz képes a jövőre érkező vadonatúj Mercedes-Benz Sprinter, ami szakítva a Volkswagennel, ezúttal teljesen új, saját alapokra építkezik. A csillagosok pedig már meg is mutatták, hogy milyen lesz az újdonság utastere.

Egy ilyen jellegű jármű esetében kiemelten fontos az utastér, hiszen tulajdonképpen egy munkagépről beszélünk, amely a sofőröknek egyszerre munkahely is – így nem árt, ha komfortos környezetet tudnak teremteni a gyáriak. A képek alapján pedig nem lesz probléma ezzel, hiszen bár jól látható, hogy akárcsak minden hasonló autóban, a Sprinterben is a műanyag uralkodik majd, a látványosan kialakított középkonzol modern hangulatot teremt az utastérben, és a kerek légbeömlők is kifejezetten jól mutatnak.

A képeken persze jó eséllyel az egyik legjobban felszerelt példány látható, így hatalmas multimédiás rendszerrel, az ajtóról irányítható elektromos ülésállítással és mutatós, rengeteg gombbal ellátott bőrkormánnyal találkozhatunk – érdekesség, hogy a Sprinterből mintha kimaradt volna a COMAND rendszer jellegzetes tekerős-érintős kezelőszerve, így könnyen lehet, hogy ezúttal csak a kormányról lehet majd irányítani a multimédiás rendszert. Az automata váltó előválasztója, akárcsak az átlagos testvérekben, a kormány mögé került.

Természetesen modern vezetéstámogató és biztonsági rendszerek is elérhetőek lesznek, így például szinte biztosan lesz sávtartó és adaptív tempomat is. Több USB csatlakozó és vezeték nélküli internetelérés is rendelhető lesz, ráadásul a cégek számára igencsak hasznos, úgynevezett flottamenedzser funkció is elérhető lesz, amin online lehet majd nyomon követni az autókat, és azok állapotát is – de a sofőr számára is lehet majd fontos információkat továbbítani, mint például a következő cím.

Az új Sprinter jövő tavasszal mutatkozik be, és természetesen rengeteg változatban elérhető lesz majd: hosszabb, rövidebb, nagyobb és kisebb terhelhetőségű, nyitott és zárt kiviteleket is választhatnak majd a vásárlók. A gyáriak azt is elárulták, hogy az egyszerűbb, olcsóbb kivitelek mellett már-már luxuskivitelű változatok is rendelkezésre állnak majd – a képeken szereplő példány valószínűleg inkább az utóbbiakhoz áll közel. 2019-ben ráadásul egy teljesen elektromos változat is bemutatkozik majd – kíváncsian várjuk.

(Forrás: autopult.hu)