Jump to content

A WTCC sikerre – limitált szériát kapott a Volvo S60/V60

2017. 12. 07. 10:14

A Volvo – a magyar szurkolók nagy bánatára – világbajnoki címet ünnepelhetett a WTCC-ben, ugyanis Michelisz Norbi orra elől Thed Björk halászta el a végső győzelmet az utolsó hétvégén, ahol egyébként Norbit az időmérőn fékhiba hátráltatta. A Polestar a győzelem örömére a Volvóval közösen egy különleges szériát dob piacra az S60 és a V60 modellekből, melyek néhány látványos elem mellett teljesítmény terén is felülmúlják átlagos testvéreiket – igaz, nem túl sokkal.

A nem éppen velős Polestar Performance World Champion Edition utónevet viselő S60 és V60 modellek csupán néhány módosítást kapnak, így például 19 colos Polestar keréktárcsák, egy visszafogott diffúzor és egy kisebb hátsó szárny figyelhető meg rajtuk. Az utastérben is hiába várunk nagyobb változásokat, ugyanis egyedül a Polestar emblémával ellátott váltógomb jelent újdonságot.

Ezeknél az extráknál talán érdekesebb a teljesítménynövelő csomag, amely 10 lóerőt és 50 Nm-nyi plusz nyomatékot biztosít minden változathoz – a limitált szériás példányok egyébként az alapból 245 lóerős T5-tel, a 306 lóerős T6-tal, a 190 lovas D4-gyel és a 225 tagú ménest mozgósító D5-tel elérhetőek. A kisebb teljesítménynövelés még nem minden, ugyanis az automata váltót is optimalizálta a Polestar, így gyorsabb váltások és közvetlenebb reakciók teszik élvezetesebbé a tulajdonosok mindennapjait.

A Polestar egyébként nemrég külön vált a Volvótól és be is mutatta első saját modelljét, de a szoros kapcsolat továbbra is megmarad, és az eddig megszokott teljesítménynövelő csomagok ezentúl is elérhetőek lesznek a többi modellhez is. A Volvo és a Polestar egyébként kifejezetten büszke a WTCC győzelemre, ami nem is csoda, de szerintünk azért ezeknél a limitált kiadásoknál valamivel nagyobb durranással is készülhettek volna – ott van például a vérbeli Polestar S60 is.

(Forrás: autopult.hu)