Jump to content

Néhány hónap múlva itt az új Volkswagen Touareg - ezt tudjuk róla

2017. 12. 19. 10:38

Minden jel arra mutat, hogy a Volkswagen szeretné a legfrissebb és legváltozatosabb SUV kínálatot felmutatni, ehhez pedig az új T-Roc, az új Tiguan és Tiguan Allspace után már csak egy adalék hiányzik: a Touareg legújabb generációja. A nagyméretű, ezúttal már hét üléssel is elérhető újdonság premierjére már sokat nem kell várni, már április előtt látni fogjuk.

A legfrisebb hírek szerint az új Touareg a pekingi Auto China autószalonon fog bemutatkozni áprilisban, vagyis az online premier már korábban, március második felében megtörténhet. Előtte persze lesz egy Genfi Autószalon is, szóval még az is megtörténhet, hogy a vártnál hamarabb látjuk az újdonságot. De mire számítsunk?

A formákról a tavaly bemutatott T-Prime GTE koncepció már rengeteget elárul, gyakorlatilag az Arteonnal bevezetett új formanyelvet kapjuk, SUV-os követelményekhez igazítva. Az új Touareg a jelenlegi verzióhoz hasonlóan a Porsche Cayenne-nel osztozik közös padlólemezen, amely nem más lesz, mint az Audi Q7-nek is alapokat adó MLB moduláris platform legújabb verziója. Ez jelentős súlycsökkenést tesz lehetővé: a hírek szerint a különösen erős acélok és az alumínium szélesebb körű használatával több száz kilótól szabadulhat meg a Tuareg, amely így két tonnánál könnyebb lesz. Ez jelentősen pozitív hatást hoz a fogyasztás és a menetdinamika vonatkozásában is.

Miközben a legnépszerűbb verzió valószínűleg a háromliteres, V6-os dízel lesz, amely ezúttal 218 és 272 lóerős teljesítménnyel áll rajthoz, számtalan másik erőforrás közül választhatunk majd az új generációnál. Lesz például kétliteres, négyhengeres benzines turbómotor 252 lóerővel, de ugyanezen hajtáslánc konnektoros hibrid verzióját is köszönthetjük 381 lóerős rendszerteljesítménnyel és 50 km-es elektromos hatótávval.

A továbbra is Pozsonyban készülő új modell méretben gyarapszik – egyes források szerint a jelenlegi 4,8 méterről akár 5 méter közelébe is növekedhet a hossza.

Eközben a tervezők nem feledkeznek meg az opciók fejlesztéséről. A Passathoz hasonlóan digitális műszercsoportot is kapunk, amelyen a navigációs rendszer adatait is megjeleníthetjük. Emellé pedig egy 12 colos képernyő érkezik a műszerfalra is.

A további részletek még homályba vesznek, de az online premierig gyakorlatilag csak hónapok vannak hátra. A modell a Volkswagen zászlóshajójaként várhatóan nagy dobás lesz, ráadásul az azonos platformot használó típusok közül messze a legkedvezőbb áron lehet majd hazavinni - a belépő 15 millió forint környékén alakulhat.

(Forrás: autopult.hu)