Jump to content

Megkezdődött a Nissan Leaf szériagyártása

2017. 12. 21. 15:48

A Nissan hivatalos sajtóanyagából értesülhettünk a vadonatúj, második generációs Nissan Leaf európai sorozatgyártásának megkezdéséről. A közlemény szerint már legurultak az első Nissan Leaf-ek a Nissan egyesült királyságbeli, sunderlandi gyárának gyártósoráról, így megkezdődött a februárig tartó visszaszámlálás, amikor az első ügyfelek átvehetik járművüket.

Az új, 40 kWh kapacitású akkumulátorral ellátott Nissan Leaf elődjénél jóval nagyobb, akár 378 km-es hatótávolságot kínál egyetlen feltöltéssel, így a vezetők hosszabb utakat tehetnek meg a kibővített európai CHAdeMO gyorstöltőhálózathoz kapcsolódva. Ezen felül jelentős mértékben javult a motor teljesítménye (110-ről 150 lóerőre), így a menetteljesítmények is sokkal jobbak lettek, ráadásul az autó számos innovációval büszkélkedhet. Az új Leaf-ről részletesen korábbi bemutató cikkünkből, ide kattintva olvashatnak, és már az újdonság hazai árai is ismertek: az 1,5 millió forintos állami támogatást is beleszámolva listaáron - extrák nélkül - 8,5 millió forinttól 10 millió forintig terjed a kínálat, a vásárlók négy felszereltségi szint közül választhatnak.

A Leaf különben már 2013 óta készül a sunderlandi üzemben (az európai piacokra), vagyis nem csak az új, hanem a korábbi széria későbbi európai példányai is az Egyesült Királyságból érkeznek/érkeztek. Már alig várjuk, hogy piacra lépjen az új Leaf és bízunk benne, hogy az első tesztautók rövidesen elérnek szerkesztőségünkhöz.

(Forrás: autopult.hu)