Jump to content

70 Chiront kiszállított már a Bugatti, 430 még gyártásra vár

2017. 12. 27. 09:34

A Bugatti tavaly rántotta le a leplet legújabb szériagyártású ‘autószörnyéről’, a Chiron luxus-szupersportautóról, ami a híres Veyront váltotta le. Elődjéhez hasonlóan a Chiron is a legek legjobbjának számít: 8-literes, W16 hengeres és 4 turbófeltöltő által lélegeztetett erőműve nem kevesebb, mint 1500 lóerő leadására képes, aminek tudatában a menetteljesítményeket elképzelhetik - egy szóval lenyűgözőek.

A Bugatti azt is bejelentette, hogy összesen csupán 500 Chiron fog napvilágot látni, és a Veyron életciklusából kiindulva az is biztosra vehető, hogy az 500 példány több széria keretében kerül majd legyártásra, vagyis idővel még a jelenleginél is erősebb, gyorsabb, exkluzívabb változatok jelenhetnek meg a jövőben - például szinte biztos, hogy előbb-utóbb lehull a lepel egy nyitható tetejű Chironról is.

A Veyronból különben összesen 450 készült - mintegy 10 éven keresztül -, de a Chiron sikeresebbnek ígérkezik, hiszen esetében szinte biztos, hogy nem lesz szükség 10 évre az 500. megrendelés eléréséig.

Jelenleg gőzerővel folyik a szuperautó készítése a franciaországi, molsheimi üzemben: az aktuális hírek szerint 70 példányt máris kiszállított a Bugatti a milliárdos ügyfelek számára, ami azt jelenti, hogy sikerült teljesíteni a 2017-re kitűzött célt. A munkát ugyanakkor szorgosan folytatni kell, hiszen eddig már 300 Chironra érkezett megrendelés, ami azt jelenti, hogy jelenleg 230 ügyfél várja nagyon álmai négykerekű rakétájának kulcsait, ami a 70 darabos éves kapacitással számolva bő 3 éves teljes kihasználtságot jelent. Egyébként meglepő módon az eddigi rendeléseknek közel a fele Európából érkezett be a vállalathoz

(Forrás: autopult.hu)