Jump to content

Az új Q70-re hangol minket az Infiniti

2017. 12. 27. 09:44

Egyetlen fehér ízelítő kép. Egyelőre csupán ezt kaptuk az Infiniti Detroiti Autószalonon bemutatkozó újdonságával kapcsolatban, amely sokat az autóból sem mutat és a típusáról sem árul el. Ennek ellenére valószínű, hogy a Q70-es zászlóshajó új generációját előre vetítő koncepciót láthatjuk a képen.

Az Infiniti M jelenlegi generációja már lassan hét éve van velünk, így az időközben Q70 névre átkeresztelt modell megérett a váltásra. Az új generációs szedán a márka új formanyelvét domborítja majd ki, lemezei alatt pedig az új QX50-ben található változtatható kompressziójú turbómotor jelent majd hatalmas újdonságot.

A kétliteres, turbós benzinmotor sorozatgyártásban a világon először képes menet közben állítani a sűrítési arányt. Mondanunk sem kell, ezzel a teljesítményt és a hatékonyságot is képes folyamatosan optimális szinten tartani, így az ötméteres szedán esetében is 5 liter körüli vegyes fogyasztást ígér. Az erőforrás 272 lóerős teljesítményét és 380 Nm nyomatékát egyébként fokozatmentes CVT váltó továbbítja majd a hátsó- és opcionális összkerékhajtáshoz, ami 6 másodperc körüli 0-100-as sprintet eredményez. Az erőforrás hengerűrtartalma egyébként 1997 és 1970 köbcentiméter között mozog, attól függően, hogy éppen milyen sűrítési arányt használ – előbbi esetében a teljesítményre koncentráló 8:1 aránnyal, utóbbinál pedig a hatékonyságra kihegyezett 14:1 aránnyal jár az autó.

Egyelőre ennyi biztos, valamint a látványos formák és megoldások, amiből ki tudja, hogy mennyi érkezik majd sorozatgyártásba. Janurában, a Detroiti Autószalon kapunyitását követően már többet fogunk tudni.

(Forrás: autopult.hu)