Jump to content

Óriási az érdeklődés az új Nissan Leaf-re – 8,5 millió forinttól indul

2017. 12. 27. 09:36

Épp a napokban számoltunk be az Autó Pulton a vadonatúj, második generációs Nissan Leaf európai sorozatgyártásának megkezdéséről: a sunderlandi (Nagy-Britannia) üzemben már gőzerővel készülnek az elektromos modellek, hogy a Nissan ki tudja szolgálni a magas keresletet. A brit Leafek különben elsősorban Európának készülnek, hiszen a többi piac ellátását más gyárak által biztosítja a gyártó; az új Leaf persze többek között hazájában, vagyis Japánban is készül.

A megrendelések pedig szárnyalnak: a Nissan aktuális sajtóközleménye szerint alig két hónap alatt már 10.000 európai (!) előrendelés érkezett az új Leaf-re, vagyis 2017. októberi bemutatása óta óriási érdeklődés övezi a modellt. A Nissan állítása szerint az európai piacokon tapasztalható erős és stabil érdeklődés biztos jele annak, hogy az elektromos járművek támogatottsága folyamatosan nő. Az első példányok a gyáriak szerint 2018. februárjában érkeznek meg leendő tulajdonosaikhoz, akik így már kora tavasztól kiélvezhetik az akár 378 km-es (gyári, elméleti) hatótávolságot, valamint a 150 lóerős villanymotor által nyújtott fokozott dinamikát. A második generációs Leaf akkumulátorának kapacitása jelentős mértékben, 40 kWh-ra nőtt, formavilága pedig szintén sokat fejlődött, kívül-belül tökéletesen beleillik a Nissan aktuális formairányzatába.Az eddigi tízezer európai Leaf-előrendelés különösen annak tudatában meglepő, hogy az autó még nem tekinthető meg egyetlen európai Nissan márkakereskedésben sem, nem volt lehetőség tesztvezetésre – sőt, eddig különféle reklámkampányok illetve promóciók sem voltak az új elektromos Nissan kapcsán –, vagyis az eddigi rendelésekre alapvetően ‘vakon’, kizárólag a gyári információk, adatok, illetve képek alapján került sor.

Reméljük, hogy a jövő év elején hozzánk is megérkeznek az első második generációs Nissan Leaf tesztautók, hogy részletes tesztünkkel mi is  segíthessük az érdeklődőket. Az új Nissan Leafről részletesebben korábbi bemutató cikkünkben, ide kattintva olvashatnak. A Nissan magyarországi honlapján már a részletes árlistát is megtalálhatják, az 1,5 millió forintos állami kedvezménnyel 8,5 millió forint a modell indulóára.

(Forrás: autopult.hu)