Jump to content

Jön az új Volvo V40, többféle elektromos változatban is

2017. 12. 28. 09:15

Hamarosan teljesen meg fog újulni a kínai tulajdonban lévő svéd márka kompakt modellje.

A Volvo 2012-ben dobta piacra a többek közt a Volkswagen Golffal és a Ford Focus-szal rivalizáló V40-es modellt, melynek utódja várhatóan 2019-2020 magasságában fog megérkezni. A májusban leleplezett 40.2 Concept designmegoldásaival ékesített újdonság ugyanarra az architektúrára fog épülni, mint az XC40-es kompakt divatterepjáró, és várhatóan a tengelytávja is meg fog egyezni az XC40-esével.

A jelenlegi V40-esnél jelentősen nagyobb beltérrel kecsegtető új modell D3-as és D4-es dízelmotorokkal, illetve T4-es és T5-ös benzinmotorokkal fog debütálni. Az új V40-est azonban már az alapoktól kezdve úgy kezdték fejleszteni, hogy könnyen villanyosítható legyen, így többek közt plug-in hibrid és tisztán elektromos változat is érkezni fog belőle.

Henrik Green, a gyártó kutatási és fejlesztési részlegének vezetője nemrégiben elárulta, hogy az új modell legalább kétféle kapacitású akkumulátoros villanyváltozatban fog készülni. Az alapmodell relatíve olcsó lesz, de enyhén limitált lesz a hatótávolsága, ezenkívül pedig lesz egy drágább, nagyobb kapacitású, nagyobb teljesítményű elektromos V40 is.

(Forrás: hvg.hu)