Jump to content

Rekordévet zárt a VW

2017. 12. 31. 12:30

Óriási (és véleményünk szerint mesterségesen ‘csinált’) dízelbotrány, valamint azzal kapcsolatos problémák/kritikák ide vagy oda, nagyon úgy néz ki, hogy a Volkswagen szárnyalását semmi nem tudja megállítani, még a kritikus, (ál)szent Amerika sem: a német autógyártó-óriás friss sajtóközleményében bejelentette, hogy idén – történelmében először – átlépi a bűvös 6 milliós számot, már ami a 12 hónap alatt legyártott járművek darabját illeti.

Ebben az esetben természetesen nem a konszern teljes produktumáról, hanem kizárólag a VW márka modelljeiről van szó, ami fantasztikus eredmény. A 6 milliós értéket különben épp az év utolsó napjaiban sikerül(t) átlépni. Ha már szóba kerültek a számok, a sajtóanyagból az is kiderült, hogy a gyártó mintegy 72 éves története alatt összesen 150 milliónál is több négykerekűt gyártott, ami, a jövőre nézve pedig legalább ilyen nagy tervei vannak a VW-nek.

Az évi 6 milliós darabszámhoz különben rengeteg modellhez van szüksége a gyártónak: jelenleg világszerte több, mint 60 (!) típust számolhatunk össze a Volkswagen portfoliójában, amelyek 14 ország több, mint 50 gyárában készülnek. A legsikeresebb típusok közé nem meglepő modon a Golf, a Polo, a Passat, a Jetta, továbbá a Kínában számos variánsban készülő Santana tartozik.

 

(Forrás: autopult.hu)