Jump to content

A teljes Infiniti Q70

2018. 01. 04. 12:30

Az új QX50-es bemutatkozása után már csak egyetlen régebbi modell akad az Infiniti európai portfóliójában: a Q70. Az egykori M szedán megújulása sem várat sokat magára, ahogyan azt a Detroiti Autószalonon bemutatkozó tanulmány ízelítő képei is elárulják.

Sokat egyelőre nem tudni az Infiniti Q Inspiration névre hallgató tanulmányról, viszont annyi már az ízelítők alapján is jól látható, hogy némileg a jelenlegi trendekkel szemben nagy üvegfelületekre és tágas, szellős kabinra számíthatunk, ami igazi felüdülés a sok lőrésszerű ablak után. Az Infiniti M jelenlegi generációja már lassan hét éve van velünk, így az időközben Q70 névre átkeresztelt modell megérett a váltásra. Az új generációs szedán a márka új formanyelvét domborítja majd ki, méghozzá meglehetősen látványos formában, lemezei alatt pedig az új QX50-ben található változtatható kompressziójú turbómotor jelent majd hatalmas újdonságot.

A kétliteres, turbós benzinmotor sorozatgyártásban a világon először képes menet közben állítani a sűrítési arányt. Mondanunk sem kell, ezzel a teljesítményt és a hatékonyságot is képes folyamatosan optimális szinten tartani, így az ötméteres szedán esetében is 5 liter körüli vegyes fogyasztást ígér. Az erőforrás 272 lóerős teljesítményét és 380 Nm nyomatékát egyébként fokozatmentes CVT váltó továbbítja majd a hátsó- és opcionális összkerékhajtáshoz, ami 6 másodperc körüli 0-100-as sprintet eredményez. Az erőforrás hengerűrtartalma egyébként 1997 és 1970 köbcentiméter között mozog, attól függően, hogy éppen milyen sűrítési arányt használ – előbbi esetében a teljesítményre koncentráló 8:1 aránnyal, utóbbinál pedig a hatékonyságra kihegyezett 14:1 aránnyal jár az autó.

Egyelőre ennyi biztos, valamint a látványos formák és megoldások, amiből ki tudja, hogy mennyi érkezik majd sorozatgyártásba. Januárban, a Detroiti Autószalon kapunyitását követően már többet fogunk tudni, de valószínűsíthető, hogy az idén még nem láthatjuk majd az új modellt.

(Forrás: autopult.hu)