Jump to content

Brit génekkel és duplakuplungos automatával frissült a MINI Cooper

2018. 01. 11. 14:08

A 2018-as évnek kissé felfrissített külsővel és duplakuplungos automataváltóval vágnak neki a három- és ötajtós, illetve kabrió MINI modellek. Emellett a személyre szabási lehetőségek és a digitális technológiák köre is kibővült.

Kívülről nem könnyű kiszúrni a változásokat, igaz, a külsőre eddig sem nagyon kellett panaszkodni a MINI modellek esetében. A külső világítótestek azért megújultak, és felkerült az opciós listára a mátrix technológiás LED fényszóró, valamint a LED-es hátsó lámpák brit zászlós mintát kaptak. Előbbi teljesen új felosztást kapott, minden eddiginél nagyobb fényerőt kínál, a mátrix funkcióval pedig a szembejövők kitakarása mellett is távolsági fénnyel tudja a környezetet bevilágítani. A külső lehetőségek bővülését három új színárnyalat (egy szürkés, egy kék és egy narancssárga metálfényezés), zongoralakk fekete külső részletek, valamint átrajzolt felnik teszik teljessé.

Az új háromajtós MINI, az új ötajtós MINI és az új MINI Cabrio utasterének egyedi stílusát vadonatúj bőrkárpitok, dekorbetétek és színkompozíciók fokozhatják. A Malt Brown malátabarna árnyalatú Chester bőrkárpitozás és színkompozíció ugyancsak újdonságként válik elérhetővé az új háromajtós MINI-hez és az új ötajtós MINI-hez.

Sőt mi több, az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI Yours Interior Style Piano Black felszereltségi csomag tételei mostantól hangulatos háttérvilágítással is elérhetők. A műszerfal jobb első ülés előtti része mellett már a középkonzol és az ajtókárpitok is világítanak. Az elemek mindegyike Piano Black magasfényű fekete fényezést visel, a műszerfal jobb első ülés előtti részén pedig egy elegáns britzászló-motívum látható. A háttérvilágítás árnyalatát a sofőr a MINI Excitement Package hangulatvilágításához hasonlóan változtathatja.

A MINI által fémjelzett exkluzivitás új szintre lép: a brit prémiumgyártó a MINI Yours Customised névre keresztelt innovációcsomag képében 2018-tól minden ügyfelének felkínálja a lehetőséget, hogy saját maga által megtervezett, egyedi stílusú, személyre szabott dizájnelemekkel varázsolja minden korábbinál exkluzívabbá négykerekű kedvencét. A MINI Yours Customised termékpaletta az oldalsó irányjelző panelektől, a jobb első ülés előtti műszerfal-betéteken és a világító küszöbtoldatokon át, egészen a LED-technológiás alsó kivetítésig terjed.

(Forrás: autopult.hu)