Jump to content

Íme, az LF-1 Limitless tanulmány

2018. 01. 16. 22:25

A Lexus legújabb tanulmányautója kétségtelenül a napokban zajló Detroiti Autószalon egyik legnagyobb sztárja: Amerikában eleve töretlen népszerűségnek örvend a japán prémium márka, és a tengerentúli vásárlók különösen akkor jönnek lázba, ha egy merész formatervű óriás SUV modellt látnak.

Márpedig a Lexus LF-1 Limitless névre keresztelt koncepciómodell a dizájn terén nagyon merész, ráadásul igencsak nagyra nőtt, hiszen hossza meghaladja az 5 métert, szélessége megközelíti a 2, tengelytávolsága a 3 métert, magassága viszont alig 160 cm, vagyis az autó valahol félúton helyezkedik el a ‘hagyományos’ személyautók és a crossoverek között. A japánok büszkesége a Lexus elképzeléseit hivatott körvonalazni a jövő luxus-SUV modelljét illetően, természetesen felvonultatva a márka aktuális, valamint jövőbeli formai irányzatát.

A hazai sajtóanyag egészen költőire sikeredett első mondatát idézve: “Ahogy az izzó vas kifinomult japán kardpengévé alakul a kovács pörölycsapásai alatt, úgy formázzák meg a Lexus LF-1 Limitless tanulmányautó vonalai a márka jövőbeli luxus crossover zászlóshajójának lehetséges körvonalait.” A Lexus különben épp két évtizeddel ezelőtt teremtette meg a luxus crossoverek szegmensét, amikor Detroitban bemutatta az RX 300 modellt. Bár az autónak azóta közel 50 vetélytársa is megjelent a piacon, az RX továbbra is a világ egyik legkeresettebb luxus crossovere maradt.

Az LF-1 Limitless megjelenésével megszületett a luxusautó egy új fajtája: a crossover zászlóshajó. A nagy teljesítményt fényűzéssel ötvöző Lexus LF-1 Limitless a technológia, az innováció és a legfrissebb Lexus-dizájnmegoldások valóságos tárháza. Limitless, vagyis határtalan – és ez a tanulmány a gyáriak szerint határtalan lehetőségeket kínál vásárlóink sokféle életstílusának tökéletes kiszolgálására.

(Forrás: autopult.hu)