Jump to content

Bátor terepjáró-vízió a Nissantól: íme, az Xmotion koncepció

2018. 01. 17. 22:24

Vajon mire gondolt a költő?” – kérdezhetnénk érthető módon a Nissan legújabb terepjáró-tanulmányautója láttán, amiről a japánok a Detroiti Autószalonon rántották le a leplet. Elképzelésünk sincs, hogy melyik leendő Nissan előfutára lehet az óriási kerekekre állított jószág, de vélhetően nagyon messze áll a szériagyártástól, úgyhogy ezen nem is kell gondolkodnunk.

Már-már irreálisan merésznek tűnik ugyanis a kockaformájú Xmotion koncepció formája, de azt nem mondhatjuk, hogy ne nézne ki remekül a vízió. És az is tény, hogy a dizájnerek alaposan szabadjára engedhették fantáziájukat az autó megrajzolásakor.

A technikai részletekbe egyelőre nem avatott be minket a Nissan, úgyhogy alapvetően inkább egy formai tanulmányról beszélhetünk, de annyi bizonyos, hogy az autonóm közlekedés jegyében született a tanulmány, amire többek között a kockaformájú ‘kormánykerékről’ (is) következtethetünk.

A hajtásláncról nem szólt a sajtóanyag, viszont az aktuális trendeknek megfelelően minden bizonnyal egy elektromos, vagy legalább egy elektromos rásegítésű konnektoros hibrid hajtás bújhat meg az összkerékhajtású Xmotion koncepció lemezei alatt.

A formatervért viszont minden kétséget kizáróan csillagos ötös jár, és az egymással szembenyíló ajtókoncepció is jó ötlet volt, hiszen az Xmotion koncepció 3 ajtósnak tűnik, miközben valójában egy praktikus ötajtós terepesről van szó. Mindenesetre, alig várjuk a folytatást, hogy vajon lesz-e belőle valami szériában, még ha jóval visszafogottabb kivitelben/formában is...

(Forrás: autopult.hu)