Jump to content

Bemutatkozott az új Volkswagen Jetta

2018. 01. 17. 14:13

A Detroiti Autószalon adott helyet az új Volkswagen Jetta premierjének. A Mexikóban készülő szedán nálunk főleg cégautóként volt népszerű, így pedig széles körű érdeklődésre tart számot. Vagyis sokan fognak csalódni: az újdonság ugyanis Európában nem lesz elérhető.

Az új Jetta ugyanis a tengerentúli Passat alá sorol be méretben, vagyis a nálunk futó Jettáknál nagyobb lett, formák terén pedig a célpiac okán sokkal jobban az amerikai ízlés felé húztak a tervezők. Erről árulkodnak a nagy lámpatestek és az erőteljes hűtőmaszk. A 4,7 méteres szedán első túlnyúlása rövidebb, a hátsó hosszabb lett, a belső tér pedig a gyáriak szerint sokat nőtt. Belül a Volkswagen aktuális berendezkedésének egy változatát láthatjuk, főszerepben az akár 9,2 colos központi kijelzővel és digitális műszerfallal.

A motortérben a jól ismert 1,4 literes turbós benzines dolgozik, amely 150 lóerőt és 250 Nm nyomatékot teljesít. Ezt a széria hatfokozatú kézi váltó mellett opcionálisan nyolcfokozatú automataváltó továbbíthatja az első kerekekhez. Amerikában kissé más az adórendszer, így ott nagyjából 4,8 millió forintnyi dollárt kérnek a gazdag alapfelszereltségű modellért – de átszámolni felesleges, mert az európai forgalmazás elmarad.

(Forrás: autopult.hu)