Jump to content

Már hazánkban is kapható az új Lexus LS

2018. 01. 17. 22:30

A felsőkategória limuzinjai gyakorlatilag mára egyet jelentek a kényeztető luxus, a csúcstechnológiás komponensek és a mindent felülmúló teljesítmény egyvelegével. Az önmagától értetődő német triumvirátus mellett üdítő konkurens a Lexus zászlóshajója, amelyre méltán lehet büszke a japán márka – az LS 500 és a hibrid LS 500h pedig már hazai árcédulával is rendelkezik. A páratlan ügyfél-elégedettséggel rendelkező gyártó Európában azonban annak ellenére is nehezen tud érvényesülni a németekkel szemben, hogy az itt konvencionális márkákhoz képest jobb ár/érték aránnyal csábít.

A Lexus azonban a legújabb LS generációval tovább lépett és a temérdek innováció mellé olyan formát is rajzoltak az az autónak japán szakemberek, amely egyediségével megosztó egyéniség lett, a szó legpozitívabb értelmében. Az ilyen pedig kifejezetten jól jön a prémium szegmensben, ahol az elegancia mellett az extravagáns küllem is sokat nyom a latba. És mivel a legtöbb vásárló eleve a hosszított 'long' karosszériával vásárolja a csúcslimuzinokat, a Lexus úgy döntött, hogy eleve csak ilyen formában dobja piacra az új LS-t, így nincs más, csak az 5,2 méternél is nyúlánkabb hosszú verzió, amely ennek ellenére igencsak harmonikus benyomást kelt, már ami az arányait illeti.

A felsőkategóriás extrákat és a jövőbe mutató asszisztenseket hosszasan sorolhatnánk, ahogy a kétféle, azaz a tisztán benzines és a hibrid hajtáslánc képességei is meglehetősen sok izgalmas részletet rejtegetnek.

(Forrás: autopult.hu)